TRIKOVI ZA KOJE NISTE ZNALI: Oribajte lonac, ispeglajte veš i naoštrite makaze uz pomoć ALU FOLIJE

Folija
Pixabay.com

Ako i vi aluminijumsku foliju koristite samo za prekrivanje i odlaganje preostale hrane, onda vam ovi trikovi sigurno nisu poznati.

 

Pere

Uzmite jednan list folije i smotajte tako da napravite kuglicu. Pre pranja veša, napravite dve-tri loptice i ubacite ih u bubanj zajedno sa vešom. Zahvaljujući njima, veš će se više okretati, a samim tim odeća će biti mekša. Isti trik možete izvesti i prilikom sušenja veša u mašini. Stvar je u tome što je folija odličan saveznik veša, jer ga oslobađa elektriciteta.

Riba lonce

Ako vam je lonac zagoreo, dovoljno je da izgužvate jedno parče aluminijumske folije i njome oribate lonac. Dobićete apsolutno isti efekat čistoće kao da ste ribali žicom.

Čisti srebrninu

Možda niste znali, ali aluminijumskom folijom možete i te kako uspešno očisti srebrninu, i to prema sledećem receptu. U činiju stavite foliju na dno, sipajte vodu i dodajte kašičicu soli, pa stavite srebrne predmete unutra. Ostavite ih da u tom rastvoru stoje desetak minuta, pa ih onda obrišite suvom krpom.

Pegla veš

Za efikasnije peglanje, postavite foliju između navlake i daske za peglanje. Pitate se zašto? Folija će reflektovati toplotu i peglanje će trajati kraće, samim tim uštedećete i sopstvenu i električnu energiju.

Oštri makaze

Ako želite da naoštrite makaze, presavijte list folije nekoliko puta, pa onda je onda secite makazama. Zvuči ludo, ali oštri makaze.