Trikovi zlata vredni: Kako da satima zadržite miris parfema na koži?

Sastav parfema, tip vaše kože, čak i svetlo kojem izlažete svoj parfem igraju važnu ulogu u tome koliko dugo će se njegov miris zadržati na vašoj koži. Pogledajte još neke trikove koji će vam pomoći da duže mirišete na omiljeni parfem.

1. Slično kao i sa žminkom, parfem treba da ima podlogu kako bi miris trajao satima. U ovom slučaju to je – losion za telo. Istraživanja su pokazala da se miris duže zadržava na masnijoj, hidratizovanoj koži, a brže izvetri na suvoj koži. Zato nakon tuširanja obavezno nanesite losion za telo, posebno na delove tela na koje ćete naneti parfem. Idealno bi bilo da nabavite losion za telo iste marke/mirisa kao i parfem. Mnoge kompanije imaju cele linije istog mirisa – gel za tuširanje, losion, toaletne vode i parfem. Ovako, uz više slojeva, miris će trajati dosta duže, piše „Zena.hr”.

2. Nemojte preskočiti važne pulsne tačke kao što su zadnji delovi kolena i zglobovi kada nanosite svoj omiljeni parfem, jer mirisi se po pravilu kreću prema gore, pa će se miris tako i duže osećati.

3. Mnogi ljudi čine grešku tako što protrljaju mesta nakon što su parfem naneli na njih. Međutim, radije izbegavajte ovu lošu naviku, jer se tako lome molekuli parfema i uništava prava srž mirisa.

4. Parfem nanesite pre oblačenja odeće kako je ne biste zamrljali. Nakon što nanesete parfem na pulsne tačke, poprskajte na udaljenost od nekih dvadesetak centimetara od tela i onda prođite kroz miris – kako bi se ravnomerno rasporedio po celom telu.

5. Utrljajte malo vazelina ili ši butera na pulsne tačke gde planirate da nanesete parfem. Ovo je odličan način da miris duže zadržite na svom telu.

6. Pravilno čuvanje parfema je još jedna od važnih stavki kod čuvanja parfema. Izlaganje velikoj vrućini ili sunčevoj svetlosti može potpuno uništiti vaš parfem jer ovi faktori menjaju kompoziciju parfema. Iako lepa bočica parfema može biti savršen ukras na vašem kozmetičkom stočiću ili polici, bolje je da ga čuvate u njegovoj kutijici, idealno je na sobnoj temperaturi maksimalno do 25 stepeni.