TUGA ZA SRPSKO GLUMIŠTE: Nakon kraće i teške bolesti PREMINUO veliki glumac (FOTO)

Prvu zapaženu ulogu odigrao je u kultnom filmu "Ljubavni život Budimira Trajkovića" u kojem je tumačio lik Zvonka Mihajlovića, koji je bio najbolji prijatelj glavnog junaka.

Sveća
Pixabay.com

Srpski glumac Andreja Maričić preminuo je u 62. godini, nakon kraće i teške bolesti. Domaća publika Maričića pamti po ulozi u kultnom filmu ”Ljubavni život Budimira Trajkovića”.

Andreja Maričić je rođen u Beogradu 15. aprila 1959. godine. Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1982. godine u klasi profesora Miroslava Dedića, na klasi sa Sonjom Savić, Žarkom Lauševićem, Zoranom Cvijanovićem, Buletom Goncićem, Suzanom Petričević. Zaposlen u Narodnom pozorištu od 1986. godine. Na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu radio kao asistent profesora Petra Zeca na odseku gluma, a zatim kao profesor glume na odseku solo pevanja. Predavao je glumu u srednjoj baletskoj školi jednu polusezonu kada je ostvario i par uloga u nekim baletskim projektima koje je režirala Katarina Stojkov. Radio je u producentskoj kući Fiks Fokus kao reditelj i montažer od 1998. godine, navodi se u njegovoj biografiji na sajtu Narodnog pozorišta.

Prvu zapaženu ulogu odigrao je u kultnom filmu “Ljubavni život Budimira Trajkovića” u kojem je tumačio lik Zvonka Mihajlovića, koji je bio najbolji prijatelj glavnog junaka.

Značajnije pozorišne uloge ostvario je u predstavama: “Kako zasmejati gospodara” u režiji Vide Ognjenović, “Konak” – Mira Trailović, “Kako mogu da te čujem dok teče voda” – Bora Grigorović, “Slepi Miš” – Plamen Kartalov, “Opasne veze” – Stevana Bodrože..