TV Nova ugašena: 200 ljudi ostalo bez posla!

Direktor TV Nova Dejan Jocić zamolio je dvestotinak zaposlenih i honoraraca da više ne dolaze na posao.

TV Nova i posle više pokušaja nije uspela da od RRA dobije nacionalnu frekvenciju, a razultat toga je da je oko 200 zaposlenih i honoraraca ostalo bez ikakvih prihoda.
Kako MONDO saznaje, direktor TV Nova Dejan Jocić sazvao je sastanak i obavestio zaposlene da više nema potrebe da dolaze na posao. Stalno zaposlenima su isplaćene plate, dok je honorarcima ostalo da se isplati novac za maj.

Jocić je zaposlene obavestio da se glavni finansijer povukao iz projekta, a da mu država još nije isplatila povraćaj PDV-a, a na koji je računao kako bi finansirao emitovanje programa do septembra. Kako taj novac nije legao na račun TV Nova, Jocić se sa zaposlenima oprostio uz napomenu da još nije sve gotovo i da je moguće da će projekat opet zaživeti od septembra.

TV Nova iz više pokušaja nije uspela da dobije nacionalnu frekvenciju, ali je i pored toga najavljivala atraktivan TV program, zapošljavala radnike i priredila svečano otvaranje televizije, kojem je prisustvovao i tadašnji premijer Ivica Dačić.

Prema informacijama koje su objavljivali mediji u Beogradu Nemci su uložili šest miliona evra u ovaj projekat, a planirane su investicije od 18 miliona evra. Biznis plan je predviđao 450 radnih mesta.

TV Nova je samo jedna u nizu televizija koje su propale u Srbiji, a čiji su radnici ostali bez posla preko noći.

Pre ove TV posle višemesečne agonije bez posla je ostalo oko 300-400 zaposlenih na TV Avala, za čiju se frekvenciju TV Nova borila sa Kopernikus televizijom. Ostalo je upamćeno i zatvaranje BK Televizije kada je bez posla ostalo oko 600 zaposlenih, među kojima i brojni bračni parovi, čime su cele porodice ostale bez primanja. Ubrzo je zatvorena TV Enter sa oko 300 zaposlenih i TV Politika koja je kuburila do 2007. godine.

TV Nova počela je emitovanje programa 17. decembra prošle godine, a poslednji pokušaj da dobije nacionalnu frekvenciju od RRA propao je 23. aprila.