U ČEMU JE TAJNA? Istraživanje OTKRIVA zbog čega su muškarci “opsednuti” VELIKIM ZADNJICAMA

žena
pixabay.com

Iako grudi spadaju u listu najpoželjnijih ženskih atributa, muškarci najviše favorizuju zadnjicu. A, zbog čega je to tako?

 

Istraživanje Univerziteta Minjo u Portugalu pokazalo je da su žene sa isturenom zadnjicom veoma atraktivne muškom polu zbog čega, žargonski rečeno, one “pokupe” sve frajere.

Naučnici tvrde da muškarci zaobljenu i veliku pozadinu doživljavaju kao znak da su seksualno zainteresovane.

Želite OZBILJNU VEZU, ali vam baš i ne ide?! Evo šta OBAVEZNO treba da promenite u svom ponašanju

Stvar je u tome što, da bi izbacile zadnjicu, žene moraju karlicu da pomaknu unazad. Uzimajući u obzir prethodna istraživanja da ženke u životinjskom svetu to rade kako bi signalizirale mužjacima da su spremne za parenje, naučnici su došli do zaključka da je takav položaj evoluirao.

Danas je “prešao” na ljude, pa samim tim žene danas tako pokazuju da su zainteresovane za nekog muškaraca u seksualnom smislu.

LA FEMME FATALE: Naučnici su dokazali da su muškarcima NAJPRIVLAČNIJE žene koje imaju OVAJ oblik lica

Ovo možda može objasniti zašto žene nose visoke štikle i zašto ih muškarci smatraju privlačnijima kada ih nose – jer je tada zadnjica isturena, objašnjava voditelj studije Farid Pazuji.

Zanimljivo je da je prekomerno zaobljena pozadina, kao što je imaju Kim Kardašijan i Dženifer Lopez, jednako privlačna i muškarcima i ženama.