U Dubaiju možete da SKIJATE i na plus 40!

Dubai
Promo

Koliko puta ste poželeli da miran odmor zamenite uzbudljivim i da bar na trenutak probudite dete u sebi? Pravo je vreme za akvaparkove u Dubaiju koji bogatim i uzbudljivim programom privlače sve uzraste. Na trenutak zaboravite sve brige i prepustite se jedinstvenom uživanju koje možete podeliti i sa svojom porodicom.

Akvaparkovi u Dubaiju imaju posebne popuste i za decu, pa tako na primer ukoliko odsednete u  Atlantis, The Palm hotelu 5*+ boravak deteta do 11 god u pratnji 2 odrasle osobe je besplatan.

Ne morate biti vrsni ronilac da biste plivali sa ajkulama. Ovo je moguće u Aquaventure akva parku gde uz specijalnu opremu možete bezbedno šetati po akvarijumu u kojem se nalaze ajkule i ostali morski svet. Ne brinite, apsolutno je bezbedno a ova atrakcija koja se zove “shark safari” je posebno zanimljiva deci.

Ronjenje u akvarijumu

 

Foto: Dubai

Ako poželite da hranite životinje, to možete učiniti u Lost Chambers akvarijumu gde imate jedinstvenu priliku da plivate i hranite morski svet koji pliva zajedno sa vama.

Ovaj akvarijum je izgrađen tako da izgleda kao da se nalazi u zidinama istoimenog hotela pa tako, životinjski svet možete posmatrati dok šetate po holu Atlantis Palm Dubai 5*. Ovaj hotel je izgrađen po uzoru na mitski potonuli grad Atlantidu, a kao “dokaz”, arhitekte ovog hotela su se potrudile da mit ožive u akvarijumu Lost Chambers u kojem je smešteno oko 65.000 morskih životinja. Ukoliko ovaj hotel bude vaš izbor za odmor u Dubaiju nećete se pokajati, uz smeštaj imate obezbeđen ulaz i u Aquaventure i u ovaj živopisni akvarijum.

Od jedinstvenih atrakcija koje morate da isprobate dok ste u poseti Dubaiju je fantastični SkyDive koji je rezervisan za zavisnike od adrenalina i koji vam nudi različite tipove skoka. Uživajte u panorami Dubaija dok zajedno sa partnerom lebdite iznad ove destinacije ili rezervišite grupni skok i podelite ovu avanturu sa vašim najbližima.

Ukoliko se plašite visine, skok sa instruktorom je jedan od načina prevazilaženja istog. Izbor je na vama.

Surfovanje na talasima od tri metra

Ako ste ipak, u Dubai došli isključivo zbog fantastičnih akvaparkova, iz ponude bismo svakako izdvojili i popularni Wild Wadi Dubai akvapark koji se nalazi nedaleko od bisera arhitekture, spektakularne zgrade hotela Burdž el Arab.

Wild Wadi Water park je nemoguće obići za jedan dan, s obzirom na to da se prostire na površini od čak 12 hektara. U ovom čudesnom parku su vam na raspolaganju 30 tobogana kao i posebna atrakcija – surfovanje na talasima od tri metra. “Burdž surf“ je posebna atrakcija u ovom akvaparku gde tokom vrtoglavog spusta sve vreme gledate u Burdž el Arab.

Iskoristite jedinstvenu ponudu za hotel Jumeirah Beach 5+* i upustite se u avanture akvaparka Wild Wadi koji se nalazi direktno uz hotel.

Arhitektura ovog luksuznog hotela, inspirisana je izgledom talasa po čemu je i jedinstven u svetu a ukoliko  drage dame odlučite da jedan dan odmorite od uzbudljivog spusta, u hotelskoj ponudi imate frizera, salone lepote i saunu dok se u šoping pasažu nalazi veliki broj prodavnica i juvelirnica. Za Dubai često kažu da ovde “šoping treba planirati” jer od silnih prodavnica mnogi često i ne stignu da obiđu sve.

 

Foto: Promo

Skijanje na plus 40?

Hoćete da skijate na plus beskonačno? I to je moguće! Verovatno vam je prva asocijacija na skijanje peščane dine, ali Dubai ima još bolju stvar, skijanje na snegu na temperature od -4. O čemu je reč?

Ski Dubai je dvorana koja je opremljena veštačkim snegom, stazama i niskom temperaturom, a to je sve što vam je potrebno za skijanje. Staze su u ovoj dvorani kraće nego na planinama ali za trenutni ugođaj i za one koji više od leta vole zimu, ovo je idealna atrakcija i šansa da se malo ohlade ali i zabave. Posebna atrakcija su pingvini koji žive u ovoj ledenoj dvorani i koji su veoma druželjubivi zbog čega su deci posebno zanimljivi.

Izvor: Travel Houseloading...