Los Anđeles i Holivud pokazali su se kao idealna scenografija novog spota za pesmu "Kad mesec prospe rekom srebra sjaj", koju Momčilo Bajagić-Bajaga izvodi sa bluz bendom Point Blank i legendarnim gitaristom Yu grupe Dragim Jelićem.

 

Ovo je možda jedini spot u mojoj karijeri u kome se ne pojavljujem. U stvari, ne pojavljuje se niko od muzičara koji su snimali ovu pesmu. Gledajući snimljen materijal iz Los Anđelesa došli smo do zaključka da imamo prelepe kadrove koji dovoljno govore sami za sebe – kaže Bajaga.

Dnevni deo spota “Kad mesec prospe rekom srebra sjaj” čine skejt park i kadrovi plaže Venice Beach, art deko i neo barok zgrade u ulici Broadway i vožnja ulicom Mulholland Drive, a noćni prikazuju savremenu arhitekturu u centru Los Anđelesa i vožnju Holivudom.

U spotu, koji je u produkciji Long Play-a sniman nedavno u Los Anđelesu, pojavljuje se manekenka Zorana Adžić, nekadašnja reprezentativka Srbije u atletici koja poslednjih godina radi u Sjedinjenim Državama, a većinu kadrova je uradio timelapse tehnikom kamerman Dragoslav Ulić-Dag (manjim delom je korišćen i stock footage).loading...