U susret Beer festu: Ovo je kompletan muzički program nove manifestacije “Beer Garden”

Proslava organizovana povodom nagrade “Najbolje iz Srbije” koju je Belgrade Beer Fest dobio u kategoriji “Najbolja manifestacija u funkciji promocije Srbije” za 2014. godinu, održana je sinoć u sali “Amerikana” u Domu omladine Beograda uz brojne goste, prijatelje i partnere festivala.

 

Goste su pozdravili Zoe Kida, promo lice Belgrade Beer Festa i Miloš Aleksić u ime Beogradske kulturne mreže koji se prisutnima zahvalio na nagradi. 

“Velika nam je čast što smo uspeli da dobijemo nagradu, koja nam je ujedno podsticaj da vredno radimo i opravdamo rezultate. Beogradski festival piva izrastao je u najposećeniji i najveći pivsko – muzički festival u jugoistočnoj Evropi, čiji broj posetilaca svake godine raste.  Tako je za dvanaest godina postojanja ovu manifestaciju posetilo preko sedam milona gostiju, koji su  bili u prilici da uživaju u više od 530 koncerata i degustaciji preko 200 brendova piva”, naglasio je Aleksić dodajući da je najveća nematerijalna vrednost koju Beer Fest donosi Beogradu i Srbiji  stalno građenje imidža naše zemlje kao privlačne turističke destinacije. “Poruka festivala koju će posetioci iz drugih zemlja ponesti sa sobom je da je Srbija gostoprimljiva zemlja, željna druženja i interakcije sa okruženjem”, kazao je Aleksić.

 

Beogradska kulturna mreža, kao osnivač i producent Belgrade Beer Festa, po prvi put ove godine predstavila je i novu manifestaciju – “Beer Garden” koji će održati od 10. jula do 12. avgusta na makiškoj strani Ade Ciganlije, a čiji je kompletan muzički program najavljen sinoć.

 

Posetioci će tokom 32 dana, moći da uživaju u besplatnim koncertima popularnih bednova kao što su Ortodox Celts, Vampiri, Zemlja gruva, Eva Braun, Del Arno Bend, Samostalni referenti, Dža ili Bu, Dječaci, Plejboj, Svi na pod, Blaža i Kljunovi…

Bend “Ničim izazvan” koji je sinoć bio zadužen za dobru atmosferu u Domu omladine, tokom leta, takođe, će nastupiti na Beer Gardenu.  

 

Proslavi su prisustvovali brojni muzičari koji su ranijih godina učestvovali na Beer Festu: Đule i Srba “Vang Gogh”, Vlada Džet, Gvozden “Kristali”, Era ”Vampiri”, Milan Mumin “Love Hunters”, Milan Stanković »Sevdah baby«, direktor Javnog servisa Dragan Bujošević, glavni i odgovorni urednik Danasa Zoran Panović, glumac Nenad Okanović i mnogi drugi.

Ovogodišnji 13. Belgrade Beer Fest, da podsetimo, održaće se od 19. do 23. avgusta na Ušću, a ulaz će kao i ranijih godina biti besplatan.

Vidimo se na pivu i svirci na Adi i Ušću.