UBLAŽENE MERE! Državljanima Srbije OLAKŠAN ULAZAK u Crnu Goru

Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti odlučilo je sinoć da ublaži uslove ulaska u Crnu Goru državljana zemalja regiona. Kao i njihovih državljana koji na kratko putuju u neku od država iz susedstva, prenosi RTCG.

Pixabay

Kako je saopšeno, u Crnu Goru je, kao i do sada, moguć ulazak bez dodatnih uslova za rezidente zemalja sa “zelene liste“, dok rezidenti država sa “žute liste“ mogu ući u Crnu Goru uz pozitivan rezultat testa – antitela klase IgG, koji je izdat od registrovane laboratorije i koji nije stariji od 30 dana.

“Rezidenti svih država sa ‘žute liste’ takođe mogu ući u Crnu Goru i uz negativan rezultat serološkog testa na antitela klase IgM ili uz negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2), koji su izdati od registrovane laboratorije i nisu stariji od 72 časa. Uslov je da lice nije u periodu od 15 dana pred ulazak u Crnu Goru boravilo u nekoj od država sa ‘crvene liste’ odnosno u nekoj od zemalja iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru”, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

U pitanju su državljani Srbije, Albanije, BiH i Severne Makedonije.