Učestvuje šest miliona ljudi: Počela je NAJVEĆA ŽURKA na svetu, a o ovim slikama se već UVELIKO PRIČA! (FOTO GALERIJA)

Karneval u Riju
Beta

Najveća žurka na svetu, karneval u Riju zvanično je otvoren kada su ključevi grada predati "kralju Momu" - simbolu karnevala!

 

Očekuje se da će na karnevalu učestvovati šest miliona ljudi, od čega milion i po turista. Većina njih biće na uličnim žurkama pošto paradni stadion “Sambodrom” može da primi 72.000 ljudi.

 

Muzičari i plesači iz najboljih škola sambe u Rio de Žaneiru održali su 7. januara paradu na plaži Kopakabana, u cilju promocije Karnevala u Riju.

Na karnevalu se takmiči 13 škola sambe i više od 3.000 plesača, muzičara i vozača pokretnih platformi. Njih će ocenjivati 54 sudije, kao i gledaoci.

Za bezbednost je zaduženo 17.000 policajaca. Očekuje se da će prihod od karnevala preći milijardu dolara.

 

Svečanom otvaranju karnevala prisustvovao je i gradonačelnik Rija Žaneira Marselo Krivelja, evangelistički biskup, pošto je oštro kritikovan zbog izostanka sa prošlogodišnje zabave. On nije lično predao ključeve grada “kralju Momu”, kao njegovi prethodnici, već je za to zadužio “poznatu porodicu iz Rija”.

 

Gradonačelnik Rija je od ranije izložen kritikama da zbog svojih verskih uverenja želi da pokvari najveću žurku na svetu. On je ove godine za milion i po dolara skresao budžet namenjena školama sambe.

U našoj galeriji možete pogledati još fotografija sa karnevala u Riju:loading...