Ukoliko ste ljubitelji lososa, OVO će vam pomoći da ga još bolje spremate i još više uživate u njemu!

Domaćice, priznajte da često imate problema sa pripremom lososa! Bela 'stvar' koju ispušta losos tokom pripreme i koja vam izuzetno ide na živce, može da se sanira!

Prvo, bitno je da vam objasnimo koja je to misteriozna ‘bela stvar’ koja vas toliko iritira!

Potpuno je bezazlena, ali kvari opšti utisak tokom pripreme, i mnoge domaćice se žale da se čak i gade tog procesa, baš zbog te tečnosti, koja priznaćete, ne izgleda lepo, piše „Hafingtonpost”.

Misteriozna bela tečnost poznata kao albumin, je ništa više nego belančevina i normalno je da se nalazi u namirnicama poput ribe, mesa… Albumin se potiskuje iz mišićnih vlakana ribe i tako izbija na površinu tokom termičke obrade!

Ne postoji način da ova belančevina ne izbija dok pripremate ribu, ali može da se umanji količina albumina koju će ispustiti losos.

Potrebno je samo da ribu prokuvate 10-ak inuta u slanoj vodi i tako ćete izbeći ove sitne neprijatnosti koje vas remete!

Prijatno!