BUDITE KREATIVNI: Prava umetnička dela od običnih ukosnica (TUTORIJAL)

Rajfovi
Dnevno.rs/Petar Marković

Kako biste osvežili svoj izgled, dovoljan vam je samo jedan mali detalj. Tako možete svoju frizuru u potpunosti da izmenite čak i uz pomoć ukosnica, a evo i kako.

 

Ukosnice sa biserima

Običnu ukosnicu možete da unapredite tako što ćete da zalepite na vrh biserčić. Najbolje je da koristite pištolj sa lepokom ili neki mnogo jak lepak, zbog male površine koja se lepi.

 

Trebalo bi da vaše ukosnice izgledaju kao na fotografiji. Možete da ih stavite u punđu i dobićete divan ukras uz minimalan trud.

 

Ukosnice sa dugmićima

Istu stvar možete da uradite sa dugmićima. Uzmite neke interesantne dugmiće i nanesite na njih malo lepka sa zadnje strane.

 

Zatim zalepite dugme na ukosnicu sa gornje strane. 

 

Dobićete interesantan i praktičan ukras uz minut truda. Možete ove ukosnice da koristite kao i standardne, da sklonite kosu sa čela, da ih zabodete u punđu itd.

 

Ukosnice sa mašnom

Sjajan ukras za svaku priliku je diskretna, zanimljiva i lepa mašnica. Uzmite malo satenske trake i savijte je u obliku kruga, pa poduplajte ako želite.

 

Zatim odsecite mali komad trake koji ćete da obavijete oko prethodno savijenog, kao na fotogafiji, kako biste dobili mašnu. Zalepite lepkom da se ne pomera.

 

Kada se lepak osuši, zalepite mašnicu na ukosnicu, po dužini.

 

Izgleda sjajno zar ne?

 

Ukosnice sa percima

Zaista možete da uradite bilo šta sa ukosnicama i da napravite neverovatne ukrase. Jedan od primera je i ova ukosnica sa percima. Dovoljno je da uzmete parčence filca u obliku trougla, nanesete malo lepka i zalepite sloje peraca pri vrhu materijala.

 

Zatim ispod prvog sloja nanesite još malo lepka i zalepite još jedan sloj.

 

Kako biste pokrili dno peraca, zalepite par perlica, cirkona, biserčića i sl. pa zalepite filc na ukosnicu po dužini.

 

Sjajna ideja zar ne?