Sastojci:

  • 500 grama jagoda
  • 4 kašičice balzamiko sirćeta
  • 600 grama piškota
  • 450 maskarpone sira (omekšati na sobnoj temperaturi)
  • 240 mililitara slatke pavlake
  • 1/2 šolje šećera
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • sveže jagode (za ukrašavanje)

Priprema:

U veću posudu stavite jagode i sirće, potom ostavite da odstoji oko 30 minuta. Papirom obložite dno kalupa (prečnika oko 22 centimetra), pa poređajte piškote po dnu i okolo.

U velikoj posudi, mutite na manjoj brzini maskarpone sir dok ne postane penast. Dodajte slatku pavlaku, šećer i ekstrakt vanile, zatim mutite na srednjoj brzini. Šolju i po ove smese nanesite preko piškota poređanih u kalup, a odozgo poređajte polovinu ukupne količine jagoda. Potom odozgo ponovo stavite smesu sa maskarpone sirom i drugu polovinu jagoda.

Na kraju, odozgo poređajte preostale piškote, premažite ostatkom fila sa maskarpone sirom i ostavite u frižideru da se hladi najmanje osam sati, a najbolje preko noći. Zatim ukrasite jagodama i poslužite.