Najbolja pita za užinu ili ručak
Sastojci:
1 tikvica (bilo bi najbolje zelena)
4 veća krompira (prvo skuvati u hladnoj vodi)
1 glavica crnog luka
2 dcl slatke ili jedno pakovanje kisele pavlake
3 jaja
2 dcl pšeničnog brašna
2 dcl kukuruznog brašna
1 prašak za pecivo
100 grama sira trapista
od začina-vegeta, so, biber, možete dodati malo mirođija i origano ako volite
margarin ili ulje tapodmazivanje tepsije
Način pripreme:
Rernu uključite na 200 do 220 stepeni i ostavite da se zagreva dok vi pripremate jelo. Izrendajte krompire, tikvicu i luk, i zatim pomešajte sa pavlakom i jajima. U tu smesu sipajte obe vrste brašna, prašak za pecivo i dobro promešajte. Dodajte i navedene začine po ukusu kao i rendani kačakvalj, siajte u tepsiju i ubacite u rernu. Pecte nekih 20 minuta do pola sata dok masa ne porumeni.