UKUSNO I BRZO: Probajte keks tortu sa jogurtom i višnjama! (RECEPT)

Kada vam je potrebno brzo rešenje za ukusan dezert koji je spreman očas posla, a svima se dopada, probajte ovu ukusnu tortu i garantujemo će vam biti zagarantovan!

 

  

 Sastojci:

– 700 gr Petit beurre keksa,

– 300 gr mlevenog keksa,

– 1l jogurta,

– 200 gr šećera u prahu,

– 1 kesica vanilin šećera,

– 100 gr crne čokolade,

– 350 gr višanja,

– šlag po želji za dekoraciju.

Priprema:

Petit beurre keks izlomite na krupnije komade pa dodajte mleveni keks, vanilin šećer, šećer u prahu i sve dobro promešajte.

Masu prelijte jogurtom i dobro promešajte da se sve sjedini. Polovinu smese izručiti u kalup srednje veličine i izravnati. Preko te smese narendati čokoladu.

U drugu polovinu smese umešati višnje pa sipati preko prvog sloja i ostaviti da se stegne u frižideru oko pola sata pre služenja.

Na kraju tortu umutiti šlag i premazati preko cele torte pa dekorisati po želji.

Prijatno!