Kada vam je potrebno brzo rešenje za ukusan dezert koji je spreman očas posla, a svima se dopada, probajte ovu ukusnu tortu i garantujemo će vam biti zagarantovan!
Sastojci:
– 700 gr Petit beurre keksa,
– 300 gr mlevenog keksa,
– 1l jogurta,
– 200 gr šećera u prahu,
– 1 kesica vanilin šećera,
– 100 gr crne čokolade,
– 350 gr višanja,
– šlag po želji za dekoraciju.
Priprema:
Petit beurre keks izlomite na krupnije komade pa dodajte mleveni keks, vanilin šećer, šećer u prahu i sve dobro promešajte.
Masu prelijte jogurtom i dobro promešajte da se sve sjedini. Polovinu smese izručiti u kalup srednje veličine i izravnati. Preko te smese narendati čokoladu.
U drugu polovinu smese umešati višnje pa sipati preko prvog sloja i ostaviti da se stegne u frižideru oko pola sata pre služenja.
Na kraju tortu umutiti šlag i premazati preko cele torte pa dekorisati po želji.
Prijatno!