Ostalo vam je starog hleba, a prženice ili popara su vam dosadili? Želeli biste da probate nešto novo? Donosimo recept za odličnu pitu od starog hleba u kojoj ćete, sigurni smo, uživati.
Sastojci:
– oko 6oo grama starog hleba
– 400 ml jogurta
– 400 ml pavlake
– 4 jaja
– 150 grama suvog mesa ili šunke
– 150 grama trapista ili kačkavalja
– so po ukusu.
Po želji može i:
– Susam za posipanje
– dve male kocke putera (20 grama)
Priprema:
Hleb isecite na kockice. U posudu za pečenje stavite malo maslinovog ulja ili putera po dnu pa poređajte polovinu iseckanog hleba.
Umutite pavlaku, jogurt i jaja, posolite po ukusu i natopite hleb polovinom fila. Preko fila rasporedite sitno iseckanu šunku pa rendani kačkavalj.
Ostatak hleba stavite preko i prelijte ostatkom fila. Pažljivo viljuškom umešajte fil u hleb da se lepo natopi. Ostavite da stoji oko pola sata da bi hleb upio fil. Pospite susamom i nožem iseckajte puter po piti.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni, dok ne porumeni.