ULEPŠAĆETE IM DAN: Dok ste u poseti porodilji nemojte raditi ove stvari!

Rođenje je bebe je uvek uzbudljiv događaj, a ako je vaša sestra ili drugarica nedavno dobila prinovu, dobro je da znate kako da se ponašate kada odete u posetu.

beba
Pixabay.com

Jedna porodilja je na sajtu “Netmums” napisala nekoliko korisnih saveta i poručila da gošće ne bi trebalo da preteruju sa doterivanjem, ali i da domaćici stave do znanja da je u njenom domu sve “pod konac”.

– Ukoliko se spremate za posetu sestri, drugarici ili drugoj bliskoj porodilji obucite trenerku, minimalno se našminkajte i zavežite kosu u rep – savetuje Kejt, majka devojčice Evelin, prenosi Index.hr.

Ona objašnjava da će se novopečena mama osećati manje usamljenom, a i gostu će biti prijatnije da uzme dete u naručje bez bojazni da će biti uprljano.

– Važno je da ne zagledate u eventualni nered. Teško je u prvim danima bebinog života pomisliti na usisavanje, brisanje prašine ili peglanje. Novi roditelji se trude da ostave utisak da sve drže pod kontrolom, pa budite zahvalan gost uz kojeg će pomisliti da u to i vi stvarno verujete – kaže ona.

Majka savetuje goste da se svakako ne brinu o poklonima i da će se one najviše obradovati kuvanom ručku ili čokoladi.