Ne postoji ukusniji pomfrit na svetu, ali ako ste mislili da može da se napravi samo u Mek restoranima, prevarili ste se.

 

Ljudi koji vole pomfit saglasni se da se najbolji pravi upravo u Mek Donalds restoranima. On je uvek hrskav, slan, tanak i odlično spremljen.

Ako ste pokušavali da shvatite u čemu je tajna ovako spremljene hrane, danas je vaš srećan dan! Donosimo vam recept kako da spremite najukusniji pomfrit na svetu:

Za početak potrebno vam je nekoliko krompira, potrudite se da budu veliki, a zatim ih ogulite i isecite. Kako bi bili iste veličine, najbolje je da koristite seckalicu, ali može da posluži i nož.

Nakon toga uzmite posudu u koju možete da sipate hladnu vodi i potopite krompir. Posle pet minuta, izvadite krompir kako bi se iscedio, a onda u posudu sipajte prokuvanu vodu.

Sada sledi tajna: u prokuvanu  vodu sipajte malo šećera i kašičicu kukuruznog sirupa. Ova kombinacija daće krompiru hrskavost.

Nakon toga prebacite krompir u ovu posudu i ostavite ga deset minuta. Izvadite krompir na papir kako bi se osušio, a onda ga stavite u frižider na 20  minuta, a nakon toga ga ispržite u fritezi.

Ono što je važno jeste da pomfrit pržite dva puta. Prvi put držite ga u fritezi samo 2 minuta, izvadite ga na papir i ostavite da stoji 10 minuta. Nakon toga vratite ga opet u fritezu i pržite 5-7 minuta.

Vaš pomfrit iz Meka je gotov! Uživajte!loading...