Šporet u kući ne bi smeo da stoji ispod prozora jer to dovodi do nepredviđenih troškova. Činije sa voćem i božuri u kući pozitivno utiču na zdravlje, a dobro je imati i staklenu vazu sa novčićima.

 

Šta je energetsko čišćenje stana?

Ono počinje običnim čišćenjem prostora, pre svega od prašine, prljavštine, viška odeće, popravljanja instalacija koje su u kvaru i nameštaja koji je pohaban. Izbacite iz prostora sve što krade vašu energiju. Potom energetski očistite prostor paljenjem sveća, tamjana, zvoncima ili pljeskanjem u ćoškovima stana, što će oživeti pozitivnu energiju.

Zatim pustite da vreme učini svoje i budite zahvalni čak i na sitnim pomacima.


- Često se događa da ljudi od velikih želja ni ne primećuju male pomake i zaborave na zahvalnost, a upravo je zahvalnost najvažniji alat da bismo privukli nešto dobro u život – kaže naša sagovornica Lelija Popović.

Ako želite da privučete bogatstvo, negde u stanu postavite “vazu bogatstva” – napunite je novčićima ili nečim što za vas predstavlja bogatstvo. Zatvorite je i ne otvarajte je često.

U vašoj kuhinji šporet ne bi smeo biti ispod prozora jer to dovodi do problema sa novcem.

Sudopera može biti na tom mestu jer kroz prozor na sudoperu prelazi pozitivna energija. Šporet i sudoper moraju biti udaljeni – ako nisu, postavite između njih zelenu biljku.

Usamljeni koji žele da privuku partnera mogu zavezati dve crvene trake na kvaku spavaće sobe. Ako je vaša seksualna energija oslabila, u spavaćoj sobi barem nedelju dana zaredom palite sveću s mirisom narandže ili kapnite eterično ulje.

Svaki deo doma zahteva različitu vrstu energije

Na šta obratiti pažnju: 


Ulazna vrata: Bez obzira na kojoj strani sveta se nalaze, važno je da su čista i uglancana. Redovito podmazujte šarke kako bi se lako otvarala. Ključ u bravi mora se okretati lako i kvaka takođe mora biti izglancana. Važno je i da budu nešto veća i jača od drugih vrata u stanu.

Na vrata u stanu dobro je postaviti sliku vode ili nečeg što ima veze s vodom, kaže Lelija Popović, koja na ulaznim vratima stana ima sliku ribice koja iskače iz vode. Sličica je korisna za one koji rade s klijentima pa žele privući veći broj klijenata.

 

Kako u području karijere često može biti i deo hodnika sa ogledalom, ono mora odražavati pozitivnu energiju, pogotovo ako je u središtu stana. Kupatilo: Trebalo bi da ima prozor, ako ga nema, vodite računa da je uvek izluftirano i da nema vlage. Budući da je to područje kroz koje gubimo energiju, korisno je na vrata s spoljne strane postaviti neki predmet koji će odbijati tu energiju: malo ogledalo ili blještavi predmet.Spavaća soba: Dobro je imati sobu namenjenu samo spavanju, ali i ako nije tako, to je područje u koje je dobro postaviti predmete u paru – dva cveta ili dva jastučića u obliku srca.

 

Područje zdravlja: Područje zdravlja nalazi se uvek u središtu prostora, odnosno sredini stana i dobro je držati ga što praznijim, uz malo zelenila koje simbolizira zdravlje. No to zelenilo mora biti zdravo i rasti, a ako nije tako, obavezno ga uklonite iz prostora. Božur je posebno koristan jer pridonosi zdravlju i iscjeljenju.

Radni prostor: Područje autoriteta nikako ne sme biti u bojama koje simbolišu borbu ili agresiju, odnosno uvek je bolje zidove ostaviti prazne. U polju slave ili časti dobro je postaviti nešto što za nas simboliše uspeh, odnosno priznanje uspeha – na spoljna vrata možete staviti zvezdu. U radnom prostoru takođe istaknite svoja postignuća: diplome, zahvalnice, fotografije uspešno završenih projekata i slično. 

Zid želja i područje novca: Područje novca i blagostanja treba biti prostorija kroz koju stalno struji vazduh, sa zavesama koje lepršaju, što simboliše pokret koji će vam doneti novac. Tu smestite što manje teških predmeta i stvari koje se inače ne koriste.

U prostor koji se odnosi na ciljeve i planove, levo od vrata možemo postaviti zid želja, s fotografijama koje simbolišu naše želje. Tu možete postaviti fotografiju kuće kakvu želite, simbol destinacije koju želite posetiti ili sliku novca koji leti ili pada, ako želite bolju materijalnu situaciju.

Ako želite privući novac

U području blagostanja (prostor u kojem stalno struji zrak) koristite materijale koji izgledaju “bogatije”, kao što je svila. Korisno je postaviti puno jastučića i urediti prostor tako da deluje malo razbarušeno (na primer, tako da su zavese malo duže nego što je potrebno pa ih morate smotati), postavite slike tako da ih samo prislonite uza zid – važno je da sve odaje utisak pokreta koji će vas odvesti prema blagostanju.

Ako želite da kupite novi automobil, postavite na tom mestu barem jedan mali autić, dečju igračku, koji simboliše želju, ili nešto što simboliše bogatstvo: neku skuplju voćku, na primer. Žene to često intuitivno znaju pa kupe sebi jedan skuplji komad odeće ili broš, kao prvi korak prema bogatstvu kakvo žele.

 

“Lek” u tom području mogu biti kineski novčići povezani crvenom vrpcom, kovanice u čaši, metalni predmeti ili, ako je reč o spoljnom prostoru, sve što leprša na vetru: zavese, zvončići, vetrokazi i slično. Boje su zlatna i zelena.

Za privlačenje novca u to područje možete postaviti akvarijum sa devet ribica, od kojih će jedna biti crna. Tamo možete držati i biljke, najbolje bambus (postavite osam grana), odnosno biljke koje pročišćavaju vazduh. To su ženska palma (Rhapis Excelsa), bambusova palma (Chamaedorea Seifrizii), fikus (Ficus Robusta), dracena ili paprat. Korisno je postaviti i slike šume ili peskovite plaže.

 

Vrlo je korisno postaviti u to područje sliku drveta narandže koje se smatra izrazito povoljnim simbolom za privlačenje bogatstva. No umesto svih tih simbola, možemo samo postaviti kristal citrin. Ako se područje novca nalazi u kupaonici, to je vrlo negativno.

Jedna je mogućnost da postavite uobičajene “lekove” koji se odnose na blagostanje i novac na to mesto, a druga je da tu postavite osam grana bambusa.

Činije sa svežim voćem jačaju zdravljeAko želite da privučete zdravlje 
vrlo je važna čistoća u stanu tj. da u tom stanu nema vlage. U tom području vrlo je korisno postaviti biljke, posebno božure, koji služe iscjeljivanju. U tom području možemo postaviti i činiju sa voćem, s tim da to uvek mora biti sveže voće, pa ga redovno treba menjati. Oni koji imaju dvorište, mogu posaditi bor, koji je simbol dugovečnosti, čime dodatno naglašavaju aspekt zdravlja.

Umesto svih tih simbola, pozitivan uticaj na zdravlje može imati i gorski kristal. 


Ako želite da privučete ljubav 
usamljeni muškarci koji žive sami trebali bi da uklone sve “muške” slike ili predmete koji imaju mušku energiju (sportski rekviziti). Treba postaviti nešto nežnije: cveće, sliku cveća ili sliku žena, jedne ili više njih.

Usamljene žene trebaju učiniti obrnuto: ubaciti u prostor malo muške energije i(li) sliku jednog muškarca. Pomažu i kućni ljubimci, s tim da svaki pol treba birati ljubimca suprotnog pola, odnosno obrnute energije. Po tradicionalnom feng šuiju u “ćošku ljubavi ” možemo da postavimo i mandarinske patke ili figurice gusaka u paru, dok oni koji žele samo avanturu mogu postaviti – leptire. Umesto tih simbola, pozitivan uticaj na ljubav može imati rozenkvarc.

Odaberite prikladne boje

Boje nameštaja i zidova uvelike utiču na vrstu energije u domu. Crna je elegantna, ali privlači i zadržava negativnu energiju. Ne trebate odstraniti sve crne predmete, ali ih svedite na razumnu meru i okružite svetlijim bojama. Belo je najbolje za privlačenje pozitivne energije. Prirodne boje, poput zelene i smeđe, unose stabilnu i lekovitu energiju. Ljubičasta privlači obilje, no preterivanje s njom izaziva tugu.