UMRLA SELMA IZ PESME BIJELOG DUGMETA: “Zaspala je u miru i neka ostane tako” (FOTO+VIDEO)

Selma Borić, glavna inspiracija za vanvremenski hit Bijelog dugmeta, preminula je u 92. godini.

Printscreen

Vest o smrti Zeničanke potvrdio je legendarni pevač Bijelog dugmeta Željko Bebek, piše Dnevni avaz.

View this post on Instagram

A post shared by BEBEK (@zeljkobebek)

“Jutros me obavestila njena porodica, s obzirom da je zbog korone nisam posećivao dugo vremena. Nažalost, starost je odnela, ali zaspala je u miru i neka ostane tako u miru. Otišla je moja Selma. I dalje ću ja njoj pevati i pominjati je pred publikom, zbog toga što pesma nosi njeno ime, a pesma je opisala lepi deo njenog života. Tako ćemo je se rado sećati“, rekao je Bebek za sarajevski list.

Pevač je i na Instagramu objavio tužnu vest uz fotografiju sa Selmom Borić uz poruku: „Putuj, Selma… počivaj u miru božjem“.

Pesma Selma je jedan od najvećih hitova Bijelog dugmeta koji se već decenijama rado sluša. Napisao ju je Vlado Dijak, posvetivši je devojci u koju je bio veoma zaljubljen.

Rodom je bila iz Zenice, ali je pohađala gimnaziju u Sarajevu. Vikendom je putovala kući vozom, a jednom prilikom ju je Dijak sreo na putu do stanice. Ponudio se da joj ponese kofer.

Ispratio ju je do voza, a kada su se opraštali rekao joj je čuvenu rečenicu koja se posle našla i u pesmi: “Ne naginji se kroz prozor”.