UMRO POZNATI SRPSKI GLUMAC: Biljana Srbljanović objavila vest i potresnu poruku (FOTO)

Glumac Damjan Diklić (40) preminuo je danas, a tužnu vest objavila je spisateljica Biljana Srbljanović koja se oprostila od njega.

Sveća
Pixabay.com

Glumac Damjan Diklić (40) preminuo je danas, a tužnu vest objavila je spisateljica Biljana Srbljanović koja se oprostila od njega.

“Iznenada nas je napustio Damjan Diklić (40), glumac, poliglota, svetski putnik, poznavalac i ljubitelj opere i klasične muzike, kreativno biće, dobar i veran drug. Damjan je igrao mnoštvo uloga na francuskom i srpskom jeziku, tečno je govorio makedonski. Uspeh je, između ostalog, ostvario i u ulogama u predstavi “Joue dans Complicités” koju je, pune četiri godine, igrao u Belgiji i Francuskoj i na turnejama u Italiji i Srbiji, kao i u predstavi “Beogradska trilogija” Teatra levo u Beogradu. Damjan je bio duhovit i nežan, pametan i svojeglav, samostalan, avanturista, umetnik posebne vrste. Njegovim preranim odlaskom izgubili smo iskrenog, hrabrog čoveka, koga nećemo zaboraviti. Tugujemo danas svi uz Anu, Backa i Janu, uz celu porodicu u Francuskoj, Srbiji i Makedoniji, uz njegove prijatelje i poštovaoce, kao ljudi koji smo imali sreću da nam Daki dotakne život. Vidimo se, lepi druže naš”, napisala je ona na svom Fejbuku.

Iznenada nas je napustio Damjan Diklić (40), glumac, poliglota, svetski putnik, poznavalac i ljubitelj opere i klasične…

Posted by Biljana Keller on Среда, 21. април 2021.

Podsetimo, Damjan Diklić živeo je sa Daunovim sindromom i bio veliki podstreh za sve sa tim problemom.

Printscreen Prva tv

Igrao je u predstavi “Beogradska trilogija” Biljane Srbljanović u ulozi beskućnika. Obožavao je muziku, a kako je rekao gostujući na TV Prva omiljeni pevač mu je bio Zdravko Čolić.

“Shvatio sam da želim da se bavim glumom kad sam bio mali. Prvi put sam glumio u pozorištu kod Ljubice Beljanski, a glumio sam u Francuskoj i u Belgiji gde sam igrao mađioničara”, kazao je on.