UNESITE DAH PROLEĆA U VAŠ DOM: Četiri saveta za pravi ODABIR CVEĆA uz koji će svaki prostor PRODISATI

Vreme je za kupovinu cveća za vaš dom, dvorište, ili balkon, a ovo su sitnice na koje, pri kupovini morate obratiti pažnju.

terasa
pixabay.com

S prolećem se sve budi, pa i naša vesela priroda i želimo da oplemenimo naš dom šarenilom, bojama i mirisama. Vreme je za kupovinu cveća za vaš dom, dvorište, ili balkon, a ovo su sitnice na koje, pri kupovini morate obratiti pažnju.

NE KUPUJETE LISNATE BILjKE

Iako je cveće najlepše u punom cvatu, ali imajte na umu da vašem domu treba osveženje tokom cele godine, a to ćete najbolje postići lisnatim biljkama.

NE OBRAĆATE PAŽNJU NA BILJKU, TOKOM KUPOVINE

O stanju biljke, mnogo vam mogu reći njeni listovi, na koje bi pri kupovini trebalo da obratite pažnju. Uvek odaberite bujnu biljku, koja deluje zdravo, već na prvi pogled.

NE OBRAĆATE PAŽNJU NA UPUSTVO

Na saksiji biljke, pri kupovini, obično dobijate i upustvo o njenom uzgajanju, jer je zaista važno da osim vode i svetlosti pružite biljci najbolje uslove, kako bi ona što bolje cvetala i rasla.

PAŽLJIVO BIRAJTE BOJE

Cveće je lepo u svim nijansama i bojama. Uz to, posebno je bitno da pri uređenju bašte vodite računa kako boje idu jedna uz drugu, kako bi vaša baštica i estetski izgledala baš kako treba.

VREME JE DA SREDITE TERASU! Praktični saveti kako da UREDITE BALKON i u dom pustite SAMO SUNCE I SREĆU