Cvetovi jarkih boja i bujnih latica izgledaju najlepše tokom sunčanih dana i toplih večeri, a pošto je izbor neograničen - mogućnosti su velike ako želite da ukrasite ulazna vrata ili kapiju.

Leto je vreme kada je vegetacija najbujnija i najbogatija cvećem, pa je pravi trenutak da se ulazna vrata, kapija ili prostor u kojem se provodi najviše vremena ukrasi cvetnim vencem.

Cvetovi jarkih boja i bujnih latica izgledaju najlepše tokom sunčanih dana i toplih večeri, a pošto je izbor neograničen – mogućnosti su velike.

Osnova venca je prsten od stiropora oko kojeg treba obmotati, recimo, tirkiznu traku koja će pokriti čitavu površinu. Tirkizna se lepo slaže sa jarkim bojama kao što su crvena, roze, narandžasta i žuta. Kada se prekrije čitava površina, sa zadnje strane treba zalepiti parče iste tirkizne trake kao omču za kačenje.

Za prednju stranu treba pripremiti velike cvetove ruža crvenih i roze latica, kao i krupnije čuvarkuće, pošto kombinacija sukulenata i šarenih latica izgleda lepo. Takođe, potrebne su i stinije grančice sa lišćem, poput evonimusa. Prvo se silikonskim lepkom određuje mesto i lepe krupni cvetovi, a zatim se popunjavaju praznine. Prazna mesta se uvek popunjavaju manjim i sitnijim cvetovima kao što su grančice sa pupoljcima ili male čuvarkuće. Sve se lepi silikonom za venac.

Da bi venac bio puniji i veseliji treba dodati i cvetove drugih vrsta, a prema mogućnostima i onoga što može da se kupi. Lepo izgleda i kombinacija sa karanfilima, astromerijama, skabiozama… Mogu da se dodaju i cvetovi koji se uberu u bašti ili na livadi. Naime, uvek je dobro kombinovati divlje i gajedno cveće jer tako venac ili aranžman izgleda prirodno.

Dakle, osnovno pravilo prilikom pravljenja aranažmana je da se odaberu cvetovi koji imaju guste i kratke pon-pon latice, a drugi retke, nežne i krupne poput božura. Takođe, neko cveće treba da bude rascvetalo poput ruža, a drugo u pupoljcima. Uvek treba imati velike i sitne cvetove. Samo se sa takvom kombinacijom dobija zanimljiva promena u teksturi i u obliku čitavog venčića.

Објава коју дели ぷらむ (@plumplum87) дана

Pri odabiru boja treba voditi računa da to budu kontrastne i intenzivne boje koje će upadati u oči dok je cveće sveže. Ovakav venčić biće lep ukras i kada se cveće osuši.loading...