UNESITE SVEŽINU VAŠEM DOMU: Počnite od kupatila

kupatilo
pixabay.com

Uoči leta, mnogi požele da unesu neke promene u enterijer svog doma i osveže prostor novim komadom nameštaja ili novom bojom zidova. Kada dođe na red oprema za kupatilo, mnogi zastanu jer nemaju ideju kako da unesu novine u prostorije sa mokrim čvorom. Oprema za kupatilo ispostavi se kao jedna od najsimpatičnijih detalja koje možete nabaviti za svoju kuću

 

Oprema za kupatilo je raznovrsna: od sitnica poput držača za četkice za zube, bočica za tečni sapun i peškira u raznim bojama, tu spadaju i veći predmeti i kabaste stvari poput kupatilskih ormarića, korpi za veš i polica za odlaganje hemikalija za održavanje čistoće.

Oprema za kupatilo definiše prostor

Materijali koji se najčešće koriste za izradu nameštaja za kupatilo jesu medijapan ili univer, pošto su otporniji na vlagu koja je neminovna pojava u tom prostoru. Kada birate kupatilski ormarić, uklopite ga sa enterijerom – sa ćoškovima i raspoloživim prostorom, pločicama i njihovim dezenom, potrebom za skladišnim prostorom i slično. Ako ispod lavaboa postoji dovoljno prostora, možete ugraditi policu ili zatvoreni deo poput sudopere u kuhinji koja prikriva sifon. Gabaritni nameštaj je poželjan za kupatilo samo ako je prostor dovoljno veliki da takav nameštaj ne bi narušio funkcionalnost. Oprema za kupatilio koju tolerišu mali prostori uglavnom se svode na korpe za veš, poličice sa ogledalom iznad lavaboa, kutije koje možete staviti na mašinu za pranje veša.

Kada je reč o uređivanju enterijera, jasno je da će svaki estetski izbor poslati poruku o domaćinima datog prostora. Oprema za kupatilo je takođe važna i upravo zbog mobilnosti (lake izmene unetih elemenata) može da znači više nego izbor pločica ili aparata. Ona je često na popustima i akcijama, pa se raspitujte i istražujte najpovoljnije varijante kupovine pre nego što se odlučite kupovinu. Modeli kupatilskog nameštaja ne variraju po obliku koliko po bojama i dezenu, pa možete da eksperimentišete sa uklopivošću elemenata i sami definišete šta sve može da bude vaša oprema za kupatilo.

Postoje i oni koji se radije odlučuju za serijske modele. U tome loše može da bude samo koštanje, ali dobijate strukturu elemenata koji su potpuno usaglašeni, skladni i klasična oprema za kupatilo ili modeli po poslednjoj modi. Kakva god da je vaša oprema za kupatilo iz snova, imate veliki izbor.loading...