UOČI OSKARA DODELJENE ZLATNE MALINE: Svi pričaju o najboljim, ali ovo su NAJGORI FILMOVI I GLUMCI godine

Kao i svake godine uoči dodele prestižnog Oskara u Los Anđelesu, sinoć su dodeljene satiričine američke filmske nagrade, Zlatne maline za najgora ostvarenja, na kojoj je film "Holmes and Watson" Itana Koen poneo najviše titula.

Wikipedia/Par Lance

Film je proglašen za najgori film godine, a Koen za najgoreg reditelja godine. Ostvarenje je i najgori rimejk priče pisca Artura Konana Dojla o slavnu detektivu Šerloku Holmsu i njegovom saradniku, doktoru Votsonu.

Melisa Markarti ponela je titulu najgore glumice godine zbog uloga u filmova “The Happytimes Murders” i “Life of the Party”. Najgori glumac je Vil Ferel za ulogu u Koenovom filmu.

Ove godine u kategoriji najgoreg glumca nominovan je i američki predsednik Donald Tramp za pojavljivanje u dva dokumentarna filma, među kojima je ostvarenje Majkla Mura “Fahrenheit 11/9”. Tramp je već dobio Zlatnu malinu 1989. godine za igranje samoga sebe u filmu “Ghosts Can’t Do It” sa Bo Derek.

Glumac Adam Sendler je inače jedan od najvećih dobitnika te satirične nagrade. On se 2012. “zakitio” Zlatnom malinom kao najgori glumac, zbog uloge u filmu “Tatin sin”.

Glumac je 2011. godine za film “Džek i Džil” dobio dve Zlatne maline – kao najgori glumac i kao najgora glumica jer je u tom filmu igrao i brata, i sestru. Sendler je u filmu “Džek i Džil” igrao brata i sestru koji su jednojajčani blizanci. Ceo film je ušao u istoriju Zlatnih malina, budući da je “pobedio” u čak deset kategorija.

Zlatna malina dodeljuje se od 1980. godine, a nominacije bira 1.000 članova Fondacije “Zlatna malina” koja parodira američku Akademiju filmskih umetnosti i nauka. Za prijem u tu fondaciju dovoljna je pretplata od 40 dolara godišnje.

Pobednici koji obično ne dođu na ceremoniju dodele, dobijaju skulpturicu zlatno-žute maline koja košta 4,79 dolara. 

Do sada su jedini “pobednici” koji su došli na ceremoniju dodele bile Sandra Bulok i Hale Beri.