UPOSLITE VAŠE KLINCEZE! Ideje za prelep NAKIT koji možete praviti ZAJEDNO SA VAŠIM DEVOJČICAMA

Nakit
Pixabay.com

Prilagoditi nakit deci, uglavnom devojčicama nekada može da bude veoma zahtevan zadatak. Treba uskladiti njihove prohteve i želje sa onim što odgovara njihovom uzrastu. Nekada, kvalitetan nakit za decu može da bude veoma skup, što je potpuno neopravdano. Sa druge strane, uvek postoji opcija da vi sami napraviti nakit za vašu decu.

 

Ono što je još zanimljivije jeste i to da možete i vašu decu uključiti u proces pravljenja nakit. Na taj način podstičete njihovu kreativnost, maštu i otkrivate određene talente.

Ukoliko je dete zaniteresovano, naravno da treba da mu date određeni prostor, a kasnije će i njemu biti draže da nosi nakit u čijem je pravljenju učestvovao.

Mi vam predstavljamo nekoliko zanimljivih ideja, koje će se dopasti vašim klincima, a vama neće biti komplikovano napraviti ih.

 

Oglice od pasulja

Za pravljenje ove ogrlice biće vam potrebno nekih dvadesetak ili više zna pasulja. Zrna pasulja farbajte u onu boju koja se najviše dopada vašem detetu. Zrna pasulja možete da ofarbate i u različite boje kako bi ogrlica bila interesantnija. U farbanju pasulja može da učestvuje i vaše dete.

Postoje različiti načini da spojite zrna pasulja u ogrlicu. To možete uraditi nizanjem zrna pasulja, koja su prethodno probušena, na sajlicu, zatim lepljenje zrna pasulja jedno za drugo. Ova druga opcija vam je možda i bolja, jer ćete na taj način moći da napravite različite oblike. Umesto sajlice u ovom slučaju koristite končić, koji ćete zavezati i sa jedne i sa druge strane priveska koji ste napravili, a zatim ga spojiti oko vrata.

Perlice i mašnice

Sve one sitnice poput perlica, kuglica, kamenčića i ostalih stvari možete kupiti u prodavnicama koje se bave prodajom repromaterijala za nakit. Repromaterijal za nakit će vam biti osnova, kako biste u potpunosti mogli da dovršite ono što ste zamislili. U ovom slučaju, biće vam potrebno samo da kupite od repromaterijala za nakit sve ono što vam se čini kao zanimljivo.

Mi vam ovom prilikom preporučujemo bušne perlice različitih boja, kao i određene uzice na koje ćete moći da nižete perlice za narukvice ili ogrlice. Kada na osnovu nanižete perlice, onda vam predlažemo da dodate mašnicu, koja će vašu ogrlicu ili narukvicu učiniti još lepšom. Materijal za mašnicu ili samu mašnicu možete kupiti u nekoj od radnji gde se prodaje krojački materijal.

 

Minđuše kićanke

Kićanke takođe spadaju u repromaterijal za nakit, tako da nemojte brinuti da ih nećete lako naći. U različitim oblicima, bojama, veličinama možete ih naći u skoro svim radnjama koje se bave prodajom repromaterijala za nakit. Pored kićanki biće potrebno da kupite i određene kukice na koje ćete ih zakačiti.

Za pravljenje ovog tipa minđuša neće vam biti potrebno mnogo vremena ni truda, pa tako slobodno možete ceo proces da prepustite vašem detetu. Postoji mogućnost da kupite više malih kićanki i onda da ih nanižete na alke. Mi vam predlažemo da kupite više različitog repromaterijala za nakit i prepustiti vašem detetu da u potpunosti sam kreira ono što želi da nosi.

Narukvice od končića

Ovo bi takođe trebalo da bude vrlo jednostavno za napraviti. Predlažemo vam da kupite običnu drvenu ili metalnu narukvicu. Zatim je poterbno da tu osnovnu narukvicu obmotate koncima različitih boja. Na končiće možete nanizati i sitne perlice, pa ih zatim obmotati oko osnovne narukvice.

Na taj način napravićete potpuno unikatni nakit, koji će ne samo izgledati lepo na vam detetu, već će unaprediti i neke njihove sposobnosti.