URADITE NEŠTO ŠTO SIGURNO NIKAD NISTE: Vreme je da OPERETE slušalice i OČISTITE IH OD BAKTERIJA!

Slušalice
Printscreen/Youtube

Nosite ih na putu s posla i na posao, na plaži, dok vozite bicikl ili vežbate u teretani. Ali, jeste li ih ikada očistili? U nastavku donosimo nekoliko praktičnih saveta za čišćenje slušalica.

 

Svaki put kad stavljate slušalice u uši, verovatno ne razmišljate o tome koliko su čiste i da li bi uopšte trebalo da ih čistite.

Svakako, da. Ako ih ikada delite, morate biti svesni da možda delite i bakterije, a nečiste slušalice mogu uzrokovati i upale uha.

U nastavku donosimo kako ih najbolje i najlakše očistiti u pet jednostavnih koraka.

1. Svakako ih čistite nežnim sredstvom za pranje. Možete pomešati neutralni sapun za ruke i toplu vodu ili deterdžent za pranje posuđa u istoj kombinaciji.

2. Mekanu krpu namočite u tu smesu, ali oprezno jer previše sapunice može u slušalicama ostaviti talog i previše vode a, to je sasvim jasno, s previše vode možda više nikada ne prorade.

3. Ako su metalni delovi slušalica puni prljavštine ili prašine, poslužite se suvom četkicom za zube. Njome ćete najlakše očistiti sve ono što se ne sme kvasiti.

4. Neke slušalice koje se stavljaju u uši imaju silikonske navlake koje se mogu odvojiti i skinuti. Operite ih zasebno i dobro osušite.

5. Ni ne pomišljajte o potapanju slušalica u vodu ili ispiranje pod slavinom, pa makar i na sekundu. Žice će se nepovratno uništiti.loading...