Streljačica Ivana Maksimović čeka bebu!

 

Srpska reprezentativka u streljaštvu i osvajačica srebra iz Londona 2012. Ivana Maksimović i košarkaš Danilo Anđušić ostvariće se u ulozi roditelja.

Ivana je pre nekoliko dana saznala da je u blagoslovenom stanju, a budući da je u pitanju rana trudnoća, ovu informaciju podelili su samo sa najbližima.

Još je rano da pričam o tome, nadam se da razumete – rekla je Ivana.

Danilo i Ivana presrećni su što će se uskoro ostvariti u ulozi roditelja, a ne kriju da su dugo o tome maštali.

Naravno da pričamo o tome, verujem da svi o tome treba da razgovaraju. To je odluka dvoje ljudi, ali odluka i žene, jer se njena karijera stavlja po strani. I život je dobio potpuno novu dimenziju. Ja ne bežim od toga da imam mnogo dece. Kad kažem mnogo, mislim na troje, četvoro… Ne bih dalje nabrajala (smeh). Mama mi kaže: “Čekaj ćerko, rodi ti prvo jedno dete pa ćeš videti”. Nije lako. Pritom se život skroz promeni. Svesna sam da je manje vremena za streljaštvo, ali ja onda sebi kažem da imam mnogo želja, hobija i škole sam završavala. S godinama se menjaju želje i prioriteti. Želim mnogo dece, i ukoliko to znači manje treninga, sve će to biti kvalitetnije. Ukoliko ne uspe, počećemo neki biznis. Verujem da ću biti majka koja će posvetiti vreme svojoj deci i gajiti ih. Ne bih volela da ih ostavim dadiljama, a da putujem svetom i takmičim se – kaže Ivana Maksimović.

Ipak, lepa sportistkinja bi se, kao druge njene koleginice, osmelila da trudna puca.

Ako se žena dobro oseća, ako nema nikakvog rizika i srećna je, a želi to da uradi, ja to podržavam. Kod mene je kako se osećaš. Ako budem želela da gađam trudna, verujem da ću imati podršku. Ipak, ne znam da li bih se osilila. Takmičenje je samo po sebi stresno, oružje je teško, veliki je izazov. Jako mi je lepo kada vidim žene koje su peti mesec, kada se ne vidi stomak, takmiče se i budu prve. To mi je jako lepo – dodaje ona.loading...