Uskoro vam stiže najslađi član porodice?! Saznajte KAKVI ĆE VAŠI MALIŠANI BITI sudeći prema horoskopskom znaku

Ovan je rođeni vođa, Vodolija buntovnik bez razloga...

pixabay.com

OVAN

Deca rođena u ovom znaku su pustolovna i puna energije. Znaju biti vrlo odlučna i svojeglava, što posao roditelja baš i ne olakšava. Prirodni su vođe te često znaju biti frustrirani kada stvari ne idu po njihovom planu. No, nekoliko reči ohrabrenja i zagrljaj mogu popraviti lošu situaciju.

BIK

“Tvrdoglav kao bik” je fraza koju smo puno puta čuli. Ona je istinita, pogotovo kada su u pitanju deca rođena u ovom horoskopskom znaku. Kada jednom nešto naume, vrlo teško ih je odgovoriti od toga i roditelji se znaju i te kako namučiti. Takva deca su vrlo snažna te vole imati svakodnevnu rutinu koja im pruža osećaj stabilnosti. Kada se naljute, najbolje je da ostanete prisebni i smireni.

BLIZANCI

Uz njih retko kad ćete uspeti doći do reči. Vrlo su pričljiva deca te imaju puno različitih interesa koji se često menjaju. Društveni su, smešni i znatiželjni, no vrlo lako se mogu zasititi te im brzo neka zanimacija postane dosadno. Upravo to ponekad zna biti i te kako iscrpljujuće za roditelje.

RAK

Deca rođena u ovom znaku prirodno su osetljiva, a kada ih osećaji preplave znaju se povući u sebe. Lako ih je povrediti, stoga je važno da roditelji posebno pripaze na to. Ta deca vrlo su brižna i pažljiva. Ne vole biti u centru pažnje, a ponekad žele samoću umesto društva.

LAV

Vrlo su ponosni, imaju mišljenje o svemu, te misle da su uvek u pravu. Nisu baš timski igrači, već im više odgovara uloga vođe. Žele biti najbolji u svemu te se razočaraju kada to ne budu, a tada su pozitivna ohrabrenja i potpora roditelja od velike važnosti.

DEVICA

Perfekcionisti su te se jako trude kako bi dostigli status savršenstva. Uredni su, pedantni i savesni te vole biti korisni. No, te karakteristike znaju im ponekad i odmoći jer kada ne uspeju nešto napraviti onako kako su zamislili, onda znaju biti jako razočarani u sebe i frustrirani. Roditelji ih stoga trebaju češće podsećati na to da rade dobar posao i da samo tako nastave.

VAGA

Većina roditelja često puta čuje jedan poznati izraz – “to nije fer”. No, roditelji deteta rođenog u ovom znaku to će čuti još češće, a deca će puno puta biti i u pravu. Naime, oni teže uspostavljanju mira, sklada i ravnoteže. Odlični su pregovarači te vole pomagati pri postizanju kompromisa. Dokle god je roditelj svoj argument pravilno objasnio, oni se neće tužiti.

ŠKORPIJA

Imaju vrlo snažnu prirodnu intuiciju, te jako dobro znaju “pročitati” osobu i situaciju. Nisu baš otvoreni, te roditelji neće uvek moći znati što tačno njihovo dete oseća. Oni su hrabri i neustrašivi jer veruju svojim instinktima, a mogu biti i velika zlopamtila ako misle da se netko loše poneo prema njima.

STRELAC

Na njihovim licima uvek je osmeh. Veseli su i optimistični, a zato baš ne misle na negativne posledice i mogućnosti koje neka situacija može imati. Srećom, vrlo su otporni i brzo se oporave. Takođe, otvoreni su i iskreni te im nikad nije problem direktno reći istinu i svoje mišljenje.

JARAC

Deca rođena u ovom znaku imaju “staru dušu” te znaju začuditi odrasle osobe svojom zrelošću. Zato često traže starije prijatelje i uzore te vole puno vremena provesti s roditeljima. Vrlo su ambiciozna, marljiva i dosledna deca. Upravo je doslednost ključna za njihov odgoj, stoga promene ne smeju biti nagle jer to dovodi do njihove tvrdoglavosti koja roditeljima može biti pravi izazov.

VODOLIJA

Jako su nezavisni te im je potrebno puno ličnog prostora. Svoju privrženost retko kad iskazuju na fizički način, ali to ljudi ne bi smeli shvatiti kao uvredu. Pustolovnog su duha te se često ne obaziru na tuđa mišljenja, već žele sve sami isprobati na svoj način. Takođe, roditelji bi trebali biti pripremljeni i na moguću “pobunu” s vremena na vreme.

RIBE

Vrlo su osetljiva i emotivna deca. Saosjećajni su i brižni što ih zapravo čini ranjivima. Znaju biti stidljivi te svoje osećaje iskazuju kroz kreativnost jer imaju zaigranu i bogatu maštu. Rado dele svoje osećaje s drugima, te je bitno da im se isti ti osećaji i ljubav uzvrate.