Uspeva svaki put: Jednim sastojkom do savršeno kuvanog pirinča

Pirinač će neće se lepiti.

pirinač
Pixabay.com

Prilikom kuvanja pirinča, on često postaje lepljiv i suviše mekan, zbog čega ne može da zadrži svoju teksturu.

Zbog toga je dobro da znate određene kulinarske trikove koji će vam pomoći u kuvanju, a jedan takav se odnosi i na spremanje pirinča.

Za savršeno pripremljen pirinač, odnos vode i pirinča treba da bude tri prema jedan, što podrazumeva da na jednu šolju pirinča treba da sipate tri šolje vode.

Takođe, veoma efikasan trik podelila je i Jelena Kocmanović, koja je s godinama stekla veliko kulinarsko iskustvo.

Ona je otkrila koji sastojak je neophodan kako bi pirinač bio savršeno skuvan, koje god jelo da pravite, prenosi “Krstarica”.

– Ukoliko prilikom kuvanja pirinča dodate nekoliko kapi limunovog soka, pirinač se neće lepiti i biće rastresit – kaže ona.

Stoga, ako vam pirinač do sada nikako nije uspevao ili ako ste početnik u kuvanju, sledeći put iskoristite ovaj trik i budite sigurni da će dobro ispasti.