UŠTEDEĆETE NOVAC: Kosa može biti savršeno isfenirana bez odlaska kod frizera

Lepa i negovana kosa zasigurno je jedan od najvećih "beauty imperativa", a što se tiče frizure, jednostavna i elegantno isfenirana kosa visoko je na listi želja. Sigurni smo da kod kuće fenirate kosu, ali ipak ona gotovo nikada ne izgleda kao kada se vratite od frizera. Ipak, uz nekoliko jednostavnih trikova možete savladati feniranje i kreirati frizuru baš kao i vaš frizer.

Kosa
Freedigitalphotos.net/stockimages

Želite li savršeno isfeniranu kosu, prvo što treba da uradite jeste da operete kosu ti nanesete dosta regeneratora kako bi bila što mekša.

Ono u čemu mnoge žene greše već pri samom početku je feniranje mokre kose. Naime, kosa treba da bude gotovo u potpunosti suva, pa tek onda možete da počnete sa njenim oblikovanjem i stilizovanjem.

Što se tiče potrepština za feniranje osim samog fena, potrebna vam je okrugla četka za koju se preporučuje da bude tanja, te proizvod za zaštitu od toplote budući da ćete kosu duže vreme izlagati vrućem vazduhu.

Podelite kosu u 10-15 delova, zavisno od njene gustine i krenite od onih pramenova na dnu. Pramenove uvijajte na četku i ponavljajte radnju, a posebno obratite pažnju na koren kose za koji volimo da ima veći volumen i da bude teksturno bogat.

Prilikom otpuštanja kose iz četke, trebalo bi da dobijete laganu kovrdžu koju ne treba da raščešljavate odmah. Kada završite sa celom kosom, lagano sa češljem počešljajte, a kao rezultat dobićete predivno isfeniranu, lagano uvijenu frizuru koja izgleda glamurozno, ali i neizmerno jednostavno.

Što se tiče prednjih pramenova koji uokviruju lice, potrebno je fenirati i sa gornje i sa donje strane, a najviše, kao što smo već spomenuli, sam koren kose. Feniranje sa obe strane možete da praktikujete na celoj kosi, ako želite jak volumen.

Lepo isfenirana kosa odličan je poligon i za neke druge frizure kao što su polu-rep ili čak i rep, jer kreira lepši i profesionalniji finalni izgled, te se zadržava i do nekoliko dana, odnosno do sledećeg pranja kose, što nam govori da se radi o isplativoj i praktičnoj frizuri.