UVREDILI KRALJEVSKU PORODICU: Magazin morao da se izvini jer je HOLANDSKU PRINCEZU prikazao OVAKO (FOTO)

Na naslovnoj strani španskog časopisa „Caras“, u julskom broju, je slika 16-godišnje princeze Katarine Amal, koja je ćerka kralja Vilijama Aleksandra i kraljice Maksime od Holandije.

Printscreen

Kraljevska porodica se slikala za tradicionalnu letnju razglednicu, a fotografije je podelila sa javnošću.

Časopis „Caras” objavio je fotografiju princeze na naslovnoj strani španskog i portugalskog izdanja za mesec jul, a princezu je nazvao ‘plus size’ ženom.

View this post on Instagram

LA TAPA DE ESTA SEMANA – Amalia y Máxima. Karina Jelinek en Nordelta y el casamiento de Menem y Zulema. ¡MUCHO MÁS! #caras27años

A post shared by CARAS (@revistacaras) on

Naziv ‘plus size’ odnosi se na žene koje nose velike konfekcijske brojeve i čiji indeks telesne mase prelazi granice normalnih parametara težine. Čitanjem ovakvih i sličnih tekstova tinejdžeri često znaju da stvore lošu sliku o svom telu, što može da bude loše za pouzdanje i mentalno zdravlje.

“Princeza koja prolazi kroz pubertet bez tabua brani svoju figuru ‘prave žene'”, navedeno je u španskom časopisu.

Društvene mreže su se usijale od objava u kojima javnost osuđuje časopis „Caras”, zbog omalovažavanja kraljevske porodice, a potez naziva sramnim.

Feministkinja Florencija Freiro za argentinski časopis „La Nación”, izjavila je da je akcenat trebalo staviti na uspehe mlade princeze, a ne na njene kilograme.

Sa njom su se složili mnogi u javnosti i svoje komentare ostavili na Tviteru.

Španski časopis je tokom dana uputio zvanično izvinjenje kraljevskoj porodici i princezi Katarini Amal zbog naslovne strane i nazivanja princeze “plus size”.