Uz njih vam nikada neće biti dosadno! PET NAJZABAVNIJIH RASA PASA

U ovo doba socijalnog distanciranja i pandemije često se javlja problem usamljenosti i dosade. Kretanje po vani bez straha, odlasci po restoranima i kafićima, koncertima i ostalim događanjima morati će malo pričekati, a u međuvremenu, trebamo naći način za zabavu i razonodu.

psi
pixabay.com

Osim što su odlični ljubimci, psi mogu biti fenomenalan izvor zabave i društva. U razdoblju socijalnog distanciranja, vaš pas može preuzeti ulogu vašeg najboljeg prijatelja.

Naravno, odlučiti se za psa samo zato što traje pandemija, nije najpametnija ideja jer pas osim zabave traži i veliku dozu odgovornosti. Bitno je i znati koju rasu uzimate te bi ta odluka trebala biti u skladu sa vašim životnim stilom.

Kako god bilo, mi vam donosimo listu 5 najzabavnijih rasa pasa uz koje vam sigurno neće biti dosadno.

1. Engleski špringer španijel

Živahna i svestrana rasa, engleski špringer španijel ima puno energije i obično uživa u aktivnoj igri – pogotovo ako je sa svojom obitelji. Potaknite njegovu razigranu prirodu aktivnostima poput bacanja loptice, planinarenja, agility-a i vježbama praćenja. Osim što vole igru, ovi psi su veoma privrženi svojim obiteljima te imaju ljupki, druželjubivi karakter.

2. Zapadnoškotski bijeli terijer (Westie)

Westie bi mogao izgledati poput slatkog malog psa koji će provoditi vrijeme u vašem krilu, ali ovaj bijeli terijer koji voli zabavu, vjerojatno je previše zauzet za to. Tipično energična i pametna rasa terijera živi za kopanje, lov i trčanje. Ne dopustite mu da mu postane dosadno, jer bi mogao postati nemiran i početi kopati po dvorištu ili neprestano lajati što vašim susjedima nikako neće biti drago. Ovi psi će vas zasigurno nasmijati svojim terijerskim ludorijama.

3. Labrador retriver

Postoji jako puno razloga zašto su ovi psi popularni i njihov tipično zabavan i zaigran karakter zasigurno je dio njihovog šarma. Ovi popularni ljubimci mogu biti u tri boje – žuta, crna i čokoladna. Ovi psi posjeduju sve najbolje iz psećeg svijeta – aktivni su, prijateljski prema svima, puni ljubavi i dobro se slažu s drugim ljubimcima. Nije niti čudo što su najpopularnija rasa na svijetu već 28 godina za redom.

4. Bradati koli

Poznat po svom pozdravu, takozvanim “Beardie bounce”, bradati koli obično je glasna i uzbuđena rasa koja će vas zabavljati svojim klaunovskim ludorijama. Važno je znati da bi obitelji s malom djecom možda htjele odabrati druge rase jer ovi nestašni psi lako mogu prevrnuti dijete kada su raspoloženi za igru. Poznati po svojoj inteligenciji i energiji, bradati koli će osigurati da vam nikada ne bude dosadno.

5. Bigl

Kao rasa koju vodi nos, bigli vole imati mnogo prilika koristiti se svojim snažnim osjetom njuha. Zabava ovih pasa može biti jednostavna poput skrivanja poslastica oko kuće ili izvođenja u duge, vijugave šetnje na otvorenom. Samo zapamtite, nos bigla može ih dovesti do problema, a ako uhvati miris nečega zanimljivog, mogao bi pobjeći ili pojesti nešto opasno.