Dame, ako vas brinu priče o širenju vagine sa protokom vremena, ovaj tekst krije prave tajne za vas.

Kegelove vežbe

To su vežbe za vaginalne mišiće nazvane po dr. Arnoldu Kegelu koji ih je prvi promovisao kao preporučljivu praksu za žene i njihove vagine. Svaka žena ih može naučiti jer su neprimetne čak i kada ih izvodite u javnosti. Naučite ih na jedini i jednostavan način, i to prilikom uriniranja. Da naučite da izolujete prave mišiće, probajte mlaz tokom uriniranja nekoliko puta da zaustavite i zadržite pre nego ga ponovno ispustite. Kada to usavršite, vežbu možete izvoditi i “na suvom”. Recimo sada dok sedite pred kompjuterom. Probajte stisnuti mišiće kao da bi zaustavljale urin pa ih ponovo opustite. To uradite deset ili dvadeset puta barem pet puta dnevno. Preporučljiva mera za dr. Kegela bilo je 200 grčenja na dan. Tempo i način izvođenja vežbi možete odrediti same.

Varijacije Kegelovih vežbi

Opisali smo vam osnovne vežbe dr. Kegela, a uz njih se možete posvetiti i različitim varijacijama. Na primer, vaginalne mišiče možete polako i postepeno grčiti, a kada dostignete najveću moguću napetost, polako ih počnite opuštati. To ponovite barem nekoliko puta.

Drugi način je zadržavanje napetih mišića nekoliko sekundi. Vaginalne mišiće napnete, zadržite ih napete barem pet sekundi pa ih opustite. Kao što je još pre navedeno, Kegelove vežbe možete izvoditi i u javnosti, dok gledate televiziju, tokom razgovora s prijateljicom na kafi, dok sedite na poslu ili par minuta pre spavanja.

Erotske kuglice

Cilj erotskih kuglica nije samo seksualno uzbuđivanje i nadraživanje. Njihov cilj je i održavanje aktivnosti vaginalnih mišića. I to erotsko pomagalo može pripomoći jačanju mišića i to tako da kuglice stavite u vaginu pa opušteno legnete na krevet. Trakicu uhvatite s prstima te je blago trzate, a vaša vagina neka ne dozvoli tim kuglicama da izađu napolje. Mogli bi reći da to izgleda kao nekakva igra vučenja kanapa, samo umesto takmičara koji vuku kanap, u borbi su samo vaginalni mišići i vaša ruka. S erotskim kuglicama se možete neko vreme i slobodno šetati po stanu. Dok budete odrađivale svakodnevne poslove, vaša vagina će vežbati. Ako vas tokom toga iznenadi koji orgazam, još bolje.

Vežba vagine za vreme seksa

Sada kada vaginalne mišiće znate da napnete i opuštate, možete se zabavljati i tokom seksa. Vaš partner će na penisu osetiti prijatne erotske pritiske, a vi ćete još intenzivnije osetiti njegov penis. Osećaj da mu zatvarate put, a on u vas divlje penetrira, dodatno će vas uzbuđivati, ne samo s fizičkog aspekta, već i s psihičkog, jer ćete dobiti osećaj da vas neko varvarski krade. Ako vežbe izvedete nakon orgazma dok još uvek počiva u vama, prijatno ćete ga zagolicati, piše “NaDlanu”.

Krema za učvrščavanje vaginalnih mišića

Kozmetika je našla novi način koji zahteva manje truda. Na tržištu je mnogo krema koje obećavaju užu vaginu i uveravaju vas da su izrađene samo od prirodnih trava. Svakako se o upotrebi kozmetičkih sredstava savetujte s vašim ginekologom i ne nasedajte na jeftine proizvode, jer može biti neprijatnih posledica.loading...