Uživa u samoći: Ostavila kameru da bi snimala papagaja, a onda je usledio ŠOK (VIDEO)

Vlasnica jednog papagaja želela je da sazna kako se njena ptica ponaša kada je sama.

Pixabay

Ona je ostavila svoj mobilni telefon sa upaljenom kamerom u prostoriji sa papagajem i napustila prostoriju. Kada se vratila otkrla je kako se njena ljubimica sasvim lepo zabavlja i bez nje.

Njena papagajka Kiki je uhvaćena na snimku kako urnebesno zabacuje glavom kao da igra, u isto vreme proizvodeći zvuk koji podseća na pevušenje.

Papagaji u svakoj kući u kojoj se odgajaju, postaju prava razonoda, jer su po prirodi veoma vesele i zanimljive ptice. Ovo su gotovo jedini kućni ljubimci koji mogu naučiti da govore, tj. da oponašaju ljudski glas.

Neki samostalno uče reči ili počinju da oponašaju zvukove oko sebe ali sa većinom treba dosta raditi kako bi naučili veći fond reči. To može biti jako zabavno ali i prilično nezgodno ukoliko papagaj nauči neke psovke ili počne da oponaša zvuk iz okoline koji mogu uneti zabunu kod ukućana.

Obično su to zvuci zvona telefona ili zvono na ulaznim vratima. Iako se smatra da govor kod papagaja nije povezan sa inteligencijom činjenica je mnogi nauče da zvižduću čitave pesme, da izgovaraju cele rečenice, pa čak i da odgovaraju na postavljeno pitanje.