UŽIVAĆETE U NOVIM DETALJIMA: Kupatilo postaje oaza bez velikih izdataka

To što u kupatilu ne boravimo onoliko dugo koliko u nekim drugim prostorijama u stanu, nikako ne znači da treba da zanemarimo njegov izgled.

kupatilo
pixabay.com

Možda vam se ne dopadaju pločice, oblik kade ili veličina prostora, ali to su stvari koje nije lako promeniti. Pa ipak, uz minimalna ulaganja, možete osvežiti prostor i poglede usmeriti na detalje koji će popraviti celokupni utisak. Ovih pet stvari će doprineti da imate lepo kupatilo:

Nova zavesa za kadu

S obzirom na to da je njena površina velika, zavesa u velikoj meri utiče na izgled kupatila. Potrudite se da pronađete neku koja ima upečatljive šare, a ukoliko odaberete jarke boje, ceo prostor će živnuti. Ne zaboravite da zavesu redovno čistite, a to nije teško s obzirom na to da se većina može prati u mašini za veš, na najnižoj temperaturi, piše “Lepota i zdravlje”.

Prostirka za pod

Staru ili iskrzanu prostirku zamenite nekom novom. Iako na prvi pogled deluje kao nešto nevažno, prostirka ipak ostavlja utisak na onog ko kroči u kupatilo. Trebalo bi da bude izrađena od materijala koji ne apsorbuje vodu, kako biste izbegli stvaranje vlage i buđi.

Ukrasne biljke

Uzmite u ruke bilo koji časopis koji se bavi uređenjem enterijera i primetićete da je na gotovo svim slikama i neka saksijska biljka. Razlog leži u tome što čak i mala količina zelenila unosi dodir prirode u vaš životni ambijent. Ukoliko vam je kupatilo malo, odaberite neki sukulent kome ne treba previše prostora, ali vodite računa o tome gde ćete ga smestiti. Prevrnuta saksija i zemlja prosuta po podu poslednja su stvar koju želite da vidite u svom kupatilu.

Novi peškiri

Izbledeli peškiri koji su se već istanjili od korišćenja nisu baš privlačan prizor. S obzirom na to da se često mogu naći na sniženju, novi peškiri nisu velika investicija, a veoma su efektni. Odaberite one od čistog pamuka jer su prirodni materijali najbolji izbor za vašu kožu.

Ogledalo

Za sjajan utisak često je dovoljan samo jedan upečatljiv detalj. Izgled kupatila oplemenite ogledalom sa integrisanim osvetljenjem. Svetliji prostor izgledaće veće, a kupatilo je skoro uvek najskučenija prostorija u kući.

Pre nego što krenete sa ulepšavanjem kupatila, napravite plan i odredite šta ćete sve menjati. Da biste izbegli nesklad, razmislite o željenoj paleti boja, a u obzir uzmite i pločice i boju zidova. Nije neophodno da sve bude u istom tonu ili nijansi, ali neka logika kojom ćete se voditi ipak treba da postoji. Ne opterećujte se stilskim savršenstvom, najvažnije je da se kupatilo vama dopada i da se u njemu osećate prijatno.loading...