UŽIVANJE U SVAKOM TRENUTKU: Napravite božanstvenu kupku od sastojaka iz kuhinje

Posle napornog radnog dana, sve što želimo jeste da legnemo u kadu pune tople vode i prepustimo se uživanju.

Pixabay

Topla voda i opuštajuća kupka dobro su proveren recept koji u tren oka briše sav stres i napetost, a ovaj wellness tretman možete shvatiti i kao sjajnu privilegiju i za izgled vaše kože i kose.Početkom jeseni uglavnom tragamo za beauty rešenjima koja će probuditi naš izgled i jednostavno ga osvežiti. Iako danas na tržištu možemo pronaći sjajne proizvode koji pružaju kvalitetnu negu našoj koži i kosi, ponekad je najbolje jednostavno se osloniti na sastojke koje već imamo u kuhinji i sa njima napraviti pravi spa tretman!

Kupke volimo iz brojnih razloga, a osim što ravnomerno obuhvata celo telo i pruža osećaj opuštenosti, ona takođe doprinosi lepšem izgledu naše kože. Budući da je koža zbog dugog dodira sa vodom nabubrena i prozirnija, blagotvorni sastojci mnogo lakše prodiru u nju.

Primera radi, kupke od morske soli sjajne su za podsticanje metabolizma i cirkulacije u telu, ali su se pokazale izvrsnim i za regeneraciju osetljive i problematične kože, dok je drevni Kleopatrin recept za prelepu kožu – kupanje u mleku. Mleko kao takvo sadrži masnoće koje koža obožava, a odličan izvor masnoća je i surutka.

Nadalje, za sjajan domaći recept od kojeg je koža, kao i kosa, podatnija, zdravija i blistavija vam je potrebno 4 limuna, nekoliko kapi maslinovog ulja i 1 l surutke. Sve zajedno pomešajte i dodajte u kupku. Ono što je važno kod pripreme kupke jeste da temperatura vode bude jednaka ili približna temperaturi tela, dakle između 35 i 37°C te u kupki ne budite duže od 15 minuta, a nakon nje kožu osušite nežnim tapkanjem peškirom i namažite kožu omiljenim losionom za telo. Koža će biti znatno mekanija i podatnija, a kosa mnogo lakša za dalje stilizovanje!loading...