Uživanje za celu porodicu: Saveti kako da napravite SAVRŠENO BIOSKOPSKO VEČE u svom domu

Za sve odnose je dobro kada se naprave neke izmene u rutinama viđanja, šetnji, izlazaka, jer nekako osveže veze koje imate među sobom. To važi svakako i za društvo, pa umesto odlaženja do kafića, u neki izlazak ili negde na večeru, možete da se okupite kod jednog od vas i da organizujete druženje.

filmovi
pixabay.com

Pidžama žurke, društvene igre, nekada budu dosadne i već viđene, pa možete da organizujete jedno bioskopsko veče i da napravite pravi kućni bioskop.

Najpre, odredite šta želite da gledate. Uvek je najbolja opcija da to bude što noviji film, koji nije niko gledao, a koji će vas podstaći na razgovore nakon gledanja. Sa glumcima koje volite. Pored toga, pogledajte malo recepte na internetu, pa uz kokice, koje su i u okviru kućnog bioskopa potrebne, spremite neke ukusne zalogajčiće u vidu mini sendviča, kanapea, neka slana peciva, slatkiše u vidu mafina i slično.

Možete čak i da imitirate neki vid piknika u kući i bioskopa na otvorenom, pa da prostrete jastuke i ćebiće po podu, postavite spremljenu hranu i tako organizujete veče koje će sigurno ostati u pamćenju, a koje ćete želeti da ponovite.

Naravno, saveta za ceo doživljaj je mnogo, dosta stvari možete uraditi i iz svojih ideja, a evo i nekih saveta tehničke prirode koji vam mogu samo ulepšati taj doživljaj.

HDMI kablovi

Ukoliko povezujete svoj televizor sa nekim plejerom ili kompjuterom, jer bolji je doživljaj kada se na što većem ekranu gleda film, biće vam potreban HDMI kabl. Ukoliko želite zaista kvalitetan prenos video i audio zapisa, onda je to bez HDMI kablova skoro nezaimslivo. Oni su tu da onemoguće bilo kakav prekid, kašnjenje tona i slike, zamrzavanje slike, jer se HDMI kablovi koriste za prenos digiatlnog audio – video signala. Bitno je da znate da HDMI kablovi nisu skupi, tako da ovo neće biti veliki trošak za jedno veče, a ostaju vam zauvek da povezujete njima bilo koje HD uređaje.

Nosači za TV i zvučnike

Ukoliko nemate na šta da postavite svoj televizor, onda će vam biti potreban nosač za TV. Ovo je inače dobro rešenje, jer zglobni nosači za TV štede prostor, zbog čega su često najbolje rešenje za male prostorije i stanove, a imaju odličnu mogućnost pokretanja. Tako uz nosač za TV svoj televizior možete postaviti malo ispred zida, da bude isturen, možete iskrenuti na levu ili desnu stranu, onako kako vama odgovara, a u momentu pravljenja kućnog bioskopa daje utisak da ste zaista u nekom malom, ušuškanom bisokopu.

Slična je stvar i sa nosačima za zvučnike. Međutim, nosači za zvučnike su potrebni i zbog toga da zvučnike postavite na određena mesta i na određenoj visini, a često je teško namestiti da baš u nekom ćošku bude neka komoda ili polica bude na visini koja vam je potrebna. Zato taj problem rešavaju upravo nosači za zvučnike. Ukoliko imate više zvučnika, onda će i doživljaj gledanja filma biti jači i lepši, a kada se oni rasporede svuda, definitivno ćete dobiti pravi bioskop u svom domu.

Na kraju, ostaje vam da se zavalite uz omiljene ljude, klopu i piće i da uživate u projekciji koju ste pripremili.loading...