“Van Gog” 11. decembra u Hali sportova

Beogradska rok grupa “Van Gogh” održala je u četvrtak 12.juna u bašti “Kluba književnika” u Beogradu, spektakularnu promociju albuma “Neumeren u svemu”, i knjige “Tragovi prošlosti”, najavivši ujedno i beogradski koncert pred velikim brojem prijatelja i poštovaoca njihove muzike.

U prijatnoj atmosferi kluba, članovi benda predstavili su vinilno izdanje novog albuma i dugo očekivanu knjigu pod nazivom “Tragovi prošlosti” -stereografija, koja prati karijeru ove eminentne rok grupe tokom 28 godina postojanja. Nakon fantastičnog akustičnog nastupa grupe, frontmen benda Zvonimir Đukić Đule poželeo je u svom stilu dobrodošlicu svim prisutnima i najavio početak turneje pod nazivom “Licem u lice”.
– Ljudi, dobro nam došli, lepo nam je sa vama večeras. Večeras slavimo rad, novi album benda, najavljujemo početak turneje, najavljujemo decembarski koncert u Beogradu i najavljujemo izlazak knjige, koja će se od utorka 17. juna naći u prodaji – rekao je Đule, i za kraj dodao: “Poštujte život”.
Svim prisutnima obratio se i direktor izdavačke kuće Laguna Dejan Papić rekavši da su „Tragovi prošlosti” knjiga koje se ne bi postidela nijedna velika svetska grupa i nijedan veliki svetski izdavač.
– Atraktivno uređena, sa mnoštvom izuzetno zanimljivih, do sada neobjavljenih fotografija, sa pričom koja je autentična i iskrena, jer dolazi iz prvog lica samih njenih protagonista, ova knjiga će, siguran sam, naći počasno mesto na policama svih pravih ljubitelja dobre muzike – izjavio je Papić.
Ovom prilikom promoter “MEM”, najavio je i datum beogradskog koncerta grupe Van Gogh, koji će biti održan 11. decembra 2014.god. u Hali Sportova na Novom Beogradu, s ograničenim kontigentom od 4.000 ulaznica, a karte se mogu naći u prodaji već od 20.juna.

Pored fanova grupe i velikog broja predstavnika medija, promociju su svojim prisustvom uveličali i Bajaga, Žika i Dragi Jelić iz Yu grupe, grupa Bistrik, Zoran Milanović (Smak), Bora Čorba s bendom, Vojislav Aralica, Nikola Čuturilo, Lav Bratuša (Darkvud dab), Randja (Neverne bebe), Nikola Vranjković, Ognjen Radivojević, Miki Perić i mnoge druge kolege.

Prikupljeno 100.000 dinara

Grupa Van Gogh, “Laguna” i Rotografika iz Subotice priključili su se akciji prikupljanja humanitarne pomoći za ugrožene u poplavama. Tokom same večeri promocije skupljeno je 100.000 dinara od prodaje knjige. Ovaj iznos biće uplaćen na račun Vlade Srbije otvoren za uplate humanitarne pomoći ugroženima u poplavama.



loading...