Ove tvrdnje potvrdila su i istraživanja!

 

Ako ste ikada imali ili trenutno imate u svom životu bivšeg partnera koji je želeo ili i dalje nastoji da ostanete dobri prijatelji, on od vas zapravo skriva prilično jezivu istinu!

Istraživanja su potvrdila kako samo osobe s narcisoidnim i psihopatskim karakteristikama žele da ostanu prijatelji s bivšim partnerima!

Takođe, prethodna su istraživanja upozoravala bivše ljubavnike da se ne upliću u takve odnose, jer bivši partneri dokazano pružaju manje emotivne podrške.

Narcisoidne osobe i psihopate ne vole da gube i zbog toga će učiniti sve kako bi zadržali neki oblik veze s nekom osobom, osim ako oni nisu bili ti koji su hteli da prekinu vezu. Takve osobe jednostavno imaju poteškoće da neke stvari ostave u prošlosti ili da se oporave od njih, otkrivaju stručnjaci.

Naime, takve osobe smatraju kako je njihov društveni status bolji zbog partnera te je i to razlog zbog kojeg pojedini ego-manijaci žele “partnere trofeje”.

Naravno, ovde ne smemo zaboraviti ni na ponos, koji ovakve osobe imaju u velikim količinama, i zbog toga one ne mogu nikako prihvatiti da je neko drugi s njihovim bivšim partnerom.