VAŠA KUHINJA DOBIĆE POTPUNO NOVU DIMENZIJU: Proverite da li je ŠANK najbolje rešenje za vaš stan

Šank u kuhinji je vrlo praktičan, a može biti i jako dekorativan. Bez obzira da li tek opremate vaš prostor, ali ste u fazi da razmatrate sve mogućnosti kako biste došli do najboljeg rešenja ili je enterijer već opremljen, ali želite neku promenu ili ste shvatili da vam je šank potreban, u oba slučaja izvodljivo je napraviti ga ili dograditi.

Kuhinja
Pixabay.com

U slučaju već opremljenog enterijera, moguće je izvesti izgradnju šanka sa minimalnim neredom, bez prethodnih rušenja, izbijanja zidova i skidanja podnih pločica što bi izazvalo velike nerede i prašinu po stanu.

Postojanje šanka u kuhinji je sve češće i rasprostranjenije, jer odvaja kuhinju od ostatka prostora i enterijeru daje potpuno nov i drugačiji, moderan izgled.

Obloge za šank

Osnovu za šank možete praviti od materijala od kojih su izgrađeni i sami zidovi a onda ga dodatno obložiti odgovarajućim materijalom ili ga možete praviti od materijala kao što su rađeni svi ostali kuhinjski radni i viseći delovi.

U slučaju gde zidate šank od cigli ili blokova, imaćete zagarantovanu čvrstinu, a kako biste postigli lep izgled prednje strane šanka možete ga obložiti različitim vrstama materijala. Ako ste ostatak enterijera ili podove radili od drveta, i šank možete obložiti istom bojom drveta kako bi ste objedinili sve i stvorili celinu.

Kada su drugi delovi enterijera izrađeni od metala, metalna obloga za šank može odlično da se uklopi,a uz to je jednostavna za održavanje i težak za habanje. Kamene pločice će se odlično uklopiti u enterijer gde je i prethodno korišćen kamen, na primer kao dekorativni detalj na zidovima.

Za radne ploče u kuhinji i površinu šanka koristite isti materijal, a na raspolaganju su vam- mermerne ploče, drvo, različite vrste kamena.

Barske stolice za šank u kuhinji

Korišćenje barskih stolica je sve češće u kuhinjama i trpezarijama, a one su neizostavan detalj i kada su šankovi u pitanju. Barske stolice za kuhinju se odlično uklapaju i pomoću njih se funkcija šanka može u potpunosti iskoristiti. U mnogobrojnom asortimanu možete pronaći najrazličitije modele stolica za šank. Možete se odlučiti za barske hoklice ukoliko je prostor mali, jer su one skladnih dimenzija i neće zauzeti previše prostora. Ali ukoliko raspolažete sa većim prostorom, proširuje vam se i mogućnost u izboru stolica.

Na vama je da li ćete se opredeliti za one sa rukonaslonima, tapacirane, drvene ,metalne ili plastične. U žutoj ili narandžastoj i nekoj od zemljanih I toplih boja kako biste doprineli atmosferi toplog doma. Takođe  ako želite da osvežite prostor, kako bi zračio svežinom odlučite se za jasnu i jaku zelenu, žutu ili plavu. Ali ako je vaš enterijer već dovoljno dekorisan i ne biste dodavali više boja ,izaberite one u neutralnim bojama koje su već korišćene u opremanju.

LED rasveta za šank

Kako biste  istakli šank, ili njegove pojedine delove, a ujedno doprineli dekoru prostora, u te svrhe možete upotrebiti LED rasvetu. Dobro osmišljena i pravilno postavljena rasveta znatno će uticati na moderan izgled šanka, ali je takođe možete koristiti i u drugim delovima kuhinje kako biste je dodatno osvetlili radi lakšeg funkcionisanja i obavljanja svakodnevnih poslova ali  i  kako bi je dekorisali.

Na raspolaganju su različite boje osvetljenja kojima dodatno možete istaći pojedine detalje ili postavljene ukrase, police, materijale, stolice ili kako biste napravili odgovarajuću atmosferu za sedenje za šankom.loading...