VAŽAN DAN ZA KRALJEVSKU PORODICU: Kejt i Vilijam krstili princa Luisa! (FOTO)

Princ Lui, treće dete britanskog princa Vilijama i njegove supruge Kejt, kršten je danas u kraljevskoj kapeli u palati Sent Džejms u Londonu, saopšteno je iz Kensingtonske palate.

Beta

Među prisutnima su bili otac princa Vilijama princ Čarls i njegova supruga Kamila, kao i Vilijamov brat Hari sa suprugom.

Beta/AP

Ceremoniju su takođe posmatrali princ Džordž koji ima četiri godine i princeza Šarlot, tri godine. Prisutni su bili i Kejtini roditelji i njena sestra Pipa Midlton.

Kraljica Elizabeta Druga i njen suprug princ Filip nisu bili prisustni a iz Kensingtonske palate navedeno je da to nije iz zdravstvenog razloga nego zato što su se danas vraćali sa imanja u Sandrigamu.

Princ Luis je nosio krem čipkastu kraljevsku haljinu za krštenje, kopiju one koju je nosila na krštenju najstarija ćerka kraljice Viktorije 1841. godine.

Ceremoniju je vodio nadbiskup Keterberija Džastin Velbi.

Kraljevski par je takođe imenovao šest bliskih prijatelja i članova porodice da budu kumovi princu koji je rodjen 23. aprila. Princ Luis je peti u naslednom redu za britanski tron, posle dede princa Čarlsa, oca, princa Vilijama i njegovih brata i sestre Džordža i Šarlot. On je takođe sedmo čukununuče kraljice Elizabete Druge.