VAŽNO ZA ONE KOJI SE SPREMAJU NA PUT! Evo šta treba da znaju turisti koji čarterom idu ZA TURSKU

Posle Grčke do koje se i dalje može zaobilanim putem, od sutra turisti kreću čarter letovima u Tursku. Direktor Jute Aleksandar Seničić rekao je za RTS da su u avionima standardne mere socijalne distance, uz obavezno nošenje maski i dezinfekciju ruku. Biće kontrola pred samom pasoškom kontrolom - merenje temperature.

Turska
pixabay.com

Direktor Jute Aleksandar Seničić je rekao za RTS da je čarter let za Tursku popunjen skoro 90 odsto.

“Ovo nije jedini avion za Tursku – kreće se na svaka dva, tri dana – 5, 7, 9. i 11. jula. Zatim letimo za Krit, Rodos, Krf. Nadamo se da ćemo srediniom meseca polleteti za Majorku, Egipat, Tunis. To su sve destinacije koje se ove godine planiraju kada je reč o čarter letovima”, rekao je Seničić.

Ističe da je to daleko manje od onoga što su očekivali na početku sezone.

“Trudimo se da ljudima koji žele da odu na more ipak omogućimo da to urade na ovaj način kako smo i prodavali aranžmane”, rekao je Seničić.

Seničić kaže da se u avionima primenjuju standardne mere socijalne distance, obavezno je nošenje maski, dezinfekcija ruku.

Avioni se dezinfikuju pre i posle leta. Na aerodromu u zatvorenom prostoru obavezno je nošenje maski.

Biće kontrola pred samom pasoškom kontrolom – ako neko ima visoku temperaturu biće upućen na testiranje.

“Mi do sada nismo imali slučajeve testiranja u Turskoj. Naše grupe su tamo dvadesetak dana, a otišli su autobusom. Nema gužvi, odmor se provodi na pravi način. Sutra krećemo sa prvim avionom”, objašnjava Seničić.

Govoreći o tome šta kažu turisti u Grčkoj, Seničić kaže da su putnici zadovoljni. Više od 100 putnika je otišlo čarter letom za Skijatos.

Prema njegovim rečima, ostrvo je prazno, došlo je još nekoliko nemačkih grupa.

“Ostrvo izgleda fantastično, sređeno je za sezonu, nema velikih ograničenja osim u zatvorenim prostorijama, konobari nose maski i služe rukavicama”, kaže direktor Jute.

Pad prometa oko 90 odsto

Situacija u tiruzmu je katastrofalna, kaže Seničić: “Nama je promet pao oko 90 odsto u odnosu na ono što smo očekivali. Država nas nije prepoznala imamo tu problema, pitanje je kako ćemo da preživimo.”

Ističe da su putnici koji putuju uglavnom ranije uplatili svoje aranžmane, nema povećanog interesovanja.

“Nadam se da će se situacija stabilizovati, treba nam novih putnika da bismo obnovili likvidnost. Biće teško izgurati sezonu da sve turističe agencije budu onakve kakve smo naučili da budu”, zaključio je Seničić.