VEĆA ATRAKCIJA OD OLIMPIJADE: U jednom južnokorejskom parku na svakom koraku su PENISI (VIDEO)

park penisa
Print screen/You Tube

Jedna od glavnih (nepolitičkih) tema na Korejskom poluostrvu ovih dana svakako su Zimske olimpijske igre u Pjongčangu. Jedna turistička atrakcija, međutim, preti da "pomrsi račune" organizatorima igara, budući da sve veći broj postilaca, umesto na borilišta, odlazi da poseti lučki grad Sinam.

 

A taj grad poznat je po parku posvećenom falusu, odnosno “Parku penisa”. U njemu se nalaze brojne skulpture napravljene u obliku muškog polnog organa, svih veličina i dimenzija.

I ne samo skupture. Brojnim turistima izgleda veoma zanimljivo i smešno da sede i da se odmaraju odgromnim falusoidnim kulupama. Topovi, izloženi u praku, umesto klasičnoh cevi imaju oblik penisa. Kao, ustalom, i sve drugo.

Većini postilaca ovaj neobični park veoma je zanimljiv, pa se sa pravom pitaju za razlog njegovog nastanka.

Legendi o njegovom nastanku ima više, i skoro sve su u stanju da rastuže mnoge slušaoce.

Jedna od njih je priča o nevinoj devojci koja je izgubila život u oluji, kada ju je momak ostavio da ga čeka na steni i otišao da sakuplja alge. Posle njene tragične smrti, ribolovci toga kraja su ostali bez posla, pošto riba kao da je isčezla iz mora pa nisu imali šta da love.

Nesrećnoj devojci u čast izgradili su ovaj “spomenik”. Legenda kaže i da su tu vršili obrede kako bi zadovoljili njen duh.

Ma koliko izgledao osoben, “Park penisa” u Sinamu nije jednistven u Južnoj Koreji. Sličnih parkova, sa sličnim spomenicma, ima u više gradova širom te azijske zemlje.loading...