Mesec određuje vašu podsvest, a pomračenje Meseca uvek ima veliki uticaj na duhovno stanje ljudi.

 

Ovaj period protiče u znaku prstenastog pomračenja Sunca, koje se dogodilo 1. septembra, a čije posledice još osećamo. Na sve to večeras nas očekuje delimično pomračenje Meseca u Ribama.

Pomračen Mesec, simbol podsvesti, je vrlo blizu Neptuna, koji označava obmanu i prevaru, krajem nedelje obrazuje opoziciju sa Suncem u Devici, simbolom ega i svesti.

Sve to upozorava da bi do kraja meseca trebalo da se da se čuvate pogrešnih procena i da dobro razmislite pre nego što donesete neku važnu odluku. Budite oprezniji i za volanom.

Pomračenje Meseca u Ribama, znaku tajni i podsvesti, umetnosti i nauke, najviše će uticati na one koji rade u institucijama zatvorenog tipa (bolnice, laboratorije, zatvori, policija, vojska), turizmu(prekookeanske destinacije) i farmaceutskoj industriji.

Pomračenje je astronomski događaj koji se odvija kada jedno nebesko telo dođe u senku drugog.Od svih pomračenja koje se dogode, 70 odsto je suptilnih, dok je 30 odsto fizičkih pomračenja.Negativan uticaj suptilnog pomračenja ima devet puta jače delovanje na čovečanstvo, nego fizičko pomračemnje Sunca ili Meseca.

U ovom periodu, snaga negativnih energija je 1000 puta veća ako se uporedi sa drugim periodima. Na psihološkom nivou dolazi do povećanja emotivnosti i negativnih misli, naročito o duhovnoj praksi.

Poznato je da Mesec utiče na um. Za vreme punog Meseca taj uticaj još više dolazi do izražaja, a još je izraženiji za vreme pomračenja Meseca.

Dakle, zbog svega ovoga je potrebno primeniti sve fizičke i duhovne mere predostrožnosti.

U nastavku pročitajte kako pomračenje Meseca utiče na svaki horoskopski znak pojedinačno.

OVAN

Pomračen Mesec u kvadratu sa vašim vladarom Marsom, upozorava da treba da obratite pažnju na pravne aspekte ugovora. Odložite donošenje važnih odluka, kako poslovnih, tako i onih koje se tiču ljubavi.

BIK

Pomračenje Meseca u 11. astrološkom polju može da vam donese poznanstvo, preko prijatelja, s lekarom ili umetnikom. Izbegavajte potpisivanje važnih ugovora sa strancima.

BLIZANCI

Tačka pomračenja Meseca u astrološkoj kući karijere pod uticajem vašeg vladara Merkura, upozorava da izbegavate rasprave s nadređenima. Pazite se u saobraćaju.

RAK 

Pod uticajem ste pomračenja u devetom astrološkom polju, pa budite oprezniji ukoliko sarađujete sa strancima, radite u medijima, marketingu ili turizmu. Izbegavajte alkohol.

LAV

Pomračenje Meseca u osmoj astrološkoj kući upozorava da izbegavate nepotrebne troškove i podizanje kredita. Klonite se rasprava s partnerom, naročito ako ste žena.

DEVICA

Dobro proučite nove poslovne ponude, naročito ako ste zbog posla prisutni u javnosti. Izbegavajte rasprave s partnerom i potpisivanja ugovora.

VAGA

Pomračenje Meseca u šestoj astrološkoj kući može da vam donese romansu s lekarom ili umetnikom. Izbegavajte stresne situacije i rasprave sa kolegama.

ŠKORPIJA

Pomračen Mesec u petom astrološkom polju pod uticajem jednog od vaših vladara, Plutona, donosi uvećanje prihoda umetnicima i sportistima. Oprez u saobraćaju.

STRELAC

Tačka pomračenja pod uticajem Saturna i Marsa iz vašeg znaka, opominje da izbegavate rasprave s partnerom. Oprezno prilikom potpisivanja važnih ugovora.

JARAC

Aspekt Meseca s jednim od vaših vladara, Uranom, donosi vam saradnju sa strancima, ako radite u medijima ili turizmu. Izbegavajte nepotrebne troškove.

VODOLIJA 

Mesec u sekstilu sa vašim vladarom Uranom donosi vam uvećanje prihoda, ali aspekti sa Saturnom i Marsom opominju da se pripazite jednog Ovna, ako ste muškarac.

RIBE

Tačka pomračenja Meseca u vašem astrološkom polju ličnosti upozorava da izbegavate rasprave sa ženama, bez obzira kog ste pola. Izbegavajte alkohol.loading...