VEČERAS JE PUN MESEC: Žene su lepše, sve ključa od emocija, a evo šta nikako ne treba da radite!

mesec
pixabay

Danas je 6. septembar, i pun je Mesec – takva pojava predstavlja astrološku opoziciju sunca i mjeseca, odnosno razdoblje kada mesec prima najviše svetlosti od sunca.

 

Mesec je nebesko telo najbliže Zemlji i njegov uticaj na ljude je vrlo snažan. Svi znamo da utiče na plimu i oseku, a pomislite šta tek čini ljudskom organizmu koji sadrži 70 posto vode. Mesec ima najjači uticaj kad je u fazi, odnosno kada je mlad ili pun.

Ta svetlost je čista energija. Sve postaje snažnije na pun mesec. Ako smo u harmoniji sami sa sobom, puni mesec će nam doneti mnogo pozitivnih vibracija.

Narodno verovanje

Prema nekim narodnim verovanjima tokom punog Meseca i dan nakon toga treba izbegavati nesuglasice sa komšijama jer će iz tih svađa proizaći mnogo više nevolja nego inače. Takođe, veruje se da ako ste bolesni, ne treba da gledate u pun Mesec, jer ćete time usporiti proces ozdravljenja.

Takođe, priča se da se u fazi rastućeg Meseca, brže zaljubljujemo i emocije ključaju, pa je noć punog Meseca idealna za zavođenje i seks.

Antičke dame su bile ubeđene da su baš te noći najlepše i najpoželjnije, pa su se za nju posebno pripremale i ulepšavale.loading...