VELIKA GREŠKA: Glumica objavila fotografiju zbog koje joj preti kazna zatvora

Glumica Tina Maloun suočava se sa kaznom od dve godine zatvora zbog slike objavljene na Twitteru.

printscreen/youtube.com/TLC

Malounova je na toj društvenoj mreži objavila fotografiju jednog od počinilaca ubistva koje je svojevremeno šokiralo Britaniju.

Ona je objavila fotografiju Džona Venablsa, jednog od ubica Džejmsa Baldžera. Dvogodišnjeg dečaka oteli su i ubili 1993. godine Venabls i Robert Tompson, tada jedanaestogodišnjaci. Obojica dečaka su osuđena na zatvorske kazne, time su postali najmlađi osuđenici za ubistvo u Britaniji.

Sud u Britaniji inače je zapovedio da identitet i sadašnji izgled ubica ne smeju da budu otkriveni u javnosti, i da će oni koji se ogluše o tu zabranu moći da očekuju “pozamašne” kazne. Iste posledice očekuju i one koji objave, recimo, fotografije osoba za koje samo misle da su Venabls ili Tompson.

Pušteni su kada su napunili 18 godina, uz uslovnu kaznu, ali je Venabls više puta prekršio uslove i ponovo je robijao, između ostalog i zbog dečje pornografije. Obojica su u međuvremenu dobili nova imena i identitete, usled straha od odmazde javnosti zbog užasnog zločina koji su počinili.

Glumica iz serije “Shameless” na Facebooku je objavila da joj je zbog retvitovanja fotke navodnog Venablsa stigao sudski poziv i da joj preti dve godine zatvora.

Malounova (55), koja je ranije hapšena zbog problema sa drogom, pozvala je pratioce da joj obezbede “besplatnog advokata”.