VELIKA PROMENA ZA SAMO MESEC DANA: Kosa postaje duža i gušća uz pomoć genijalnog trika

S vremena na vreme tražimo načine kako imati sjajnu dugu kosu. Na kraju krajeva, kosa je nešto što vašem licu daje potreban izgled. Prema nauci, kosa raste između 0,3 do 0,5 mm dnevno, 1 do 1,5 cm mesečno i 12 do 15 cm godišnje.

Kosa
Freedigitalphotos.net/stockimages

Ukoliko osećate da vaša kosa slabo raste donosimo vam nekoliko saveta kako da kosu učinite dužom i gušćom za samo 30 dana.

Sprijateljite se sa makazama

Kada želite imati dugu kosu šišanje bi vam moglo izgledati kao glavni neprijatelj. Međutim stvarnost je suprotna. Naime ukoliko želite dugu i gustu kosu morate je redovno šišati. Šišanje pomaže održavanju zdravlja vaše kose, a mnogo ju je lakše i stilizovati.

Uvek koristite regenerator

Regenerator za kosu nanosite svaki put kada perete kosu. Regenerator ima blogotvorni učinak na vašu kosu. Osim toga spašava vas i od negativnih učinaka peškira na kosu. Ne zaboravite da je regenerator dobar za sve tipove kose.
Osim toga možete koristiti i nekoliko sastojaka direktno na kosu i teme. Na primer sok od luka, belog luka, koprive, jabukovog sirćeta i kokosovo mleko hrane kosu i poboljšavaju njen rast.

Sedmično je negujte maskama i uljima

Masku za kosu trebate nanositi jednom sedmično. Ovo je veoma važno ako želite podstaći rast kose. Ulje nanosite na vlažnu kosu. Masku možete napravi i sami. Sastojci poput meda, limuna, avokada, maslinovog ulja i sok od luka mogu se koristiti za izradu maske za kosu.

Pustite kosu da diše

Ukoliko želite dugu kosu, nemojte je vezati prejako. To nepotrebno zatezanje može uzrokovati lomljenje kose. Kosa takođe ima tendenciju da uhvati mikrobne infekcije koje mogu dovesti do slabog rasta kose. Stoga je važno s vremena na vreme priuštiti joj antimikrobne tretmane kako bi dlaka mogla da raste. Još jedna važna stvar na koju morate imati na umu je pokrivanje kose prilikom izlaska. Sunčeva vrućina može naštetiti vašoj kosi baš kao i vašoj koži. Zato nosite šešir ili nanesite kremu za sunčanje na kosu.

Vaša prehrana je bitna

Naučnici su primetili da konzumacija određene hrane može podstaći rast kose. Posebno se savetuje da jedete hranu bogatu biotinom ili vitaminom H koji deluju kao gorivo za telo. Hrana bogata biotinom su mleko, sir, jaja, sve vrste orašastih plodova, kuvana džigerica, sardine, losos i avokado.

Ne perite je prečesto

Nije dobro oprati kosu često, čak i ako verujete da je ne biste trebali pustiti da bude prljava. Svakodnevno pranje može kosu učiniti suvom i uzrokovati da izgubi svoja prirodna esencijalna ulja.