VELIKI GUBITAK ZA HOLIVUD: Preminula zvezda serije Igra prestola

U trenutku smrti imala je 82 godine.

printscreen

Diana Rig, dobitnica je Tonija i Emmija koja je zapljusnula svet televizije svojom ulogom kao obaveštajni agent u filmu “Osvetnici” 1960-ih i glumila je u hit seriji “Igra Prestola” decenijama kasnije je preminula u četvrtak kod nje domu u Engleskoj.

Diana Rig je bila velika ličnost u britanskoj industriji zabave koja je neprestano radila na sceni, TV-u i filmu. U njen privatan život nikome nije dozvoljavala da se meša i uživala je u statusu velike dame.

Imala je ključnu ulogu u najvećoj TV seriji u protekloj deceniji “Igra Prestola”

U HBO-ovoj “Igri prestola” Diana se pojavila kao “Kraljica trnja”, počev od treće sezone 2013. Bila je nominovana za Emi za gostujuću glumicu u drami za svoj rad u emisiji 2013, 2014 i 2015.

Bila je lepo lepo i velikodušno ljudsko biće koje je poboljšalo živote svih koji su je poznavali i bila je sjajna glumica. Ostaviće veliku prazninu u mom srcu – rekao je Lion Larner, Dianin dugogodišnji prijatelj i agent za talente.

Osvojila je Emija za ulogu gospođe Danvers u TV adaptaciji filma “Rebeka” 1997.

Takođe je dobila nominaciju za Emmija 1975. godine za glavnu glumicu u posebnom programu za “In This House of Brede”, u kojem je igrala londonsku poslovnu ženu koja se opredeljuje za monahinju, a 2002. godine je dobila nagradu za glumicu u sporednoj ulozi u miniseriji i filmu “Viktorija i Albert”.