VELIKO JESENJE SPREMANJE: Primenite ovaj TRIK i kuća će vam ZABLISTATI U ROKU OD 5 MINUTA

Domaćica
Pixabay.com

Pod jesenjim raspremanjem doma, većina ljudi podrazumeva pranje zavesa, tepiha, čišćenje nameštaja. Jednu stvar, ipak, mnogi zaboravljaju - bacanje viška stvari. A upravo to ključno je za prvi utisak o domu i za vaš osećaj u njemu.

 

Stare stvari, kažu poznavaoci feng-šuija, nose lošu energiju, zato izbacite sve što je suvišno, odeću koju niste nosili nekoliko godina, posuđe koje ne koristite, ukrase koji samo skupljaju prašinu. Ono što vam ne treba možete da poklonite nekom kome su potrebnije.

Kuhinja – Da li zaista koristite 22 šolje i 10 šerpi?

Napravite selekciju onih koje stalno koristite, a ostale poklonite ili spakujte u kutiju da vam ne zauzimaju prostor. Izbacite višak makaza, cediljki za limun, ljuštilica za povrće, noževe i plastične posude koje više ne koristite, začine kojima je istekao rok, flajere iz picerija i drugih restorana brze hrane.

Dnevna soba – Ako i dalje čuvate magazine iz 2015. godine, vreme je da napravite veliko spremanje

“Žrtvujte” i brošure sa putovanja koje niste otvorili nakon što ste ih doneli iz agencije, a u kesu za smeće treba da idu i računi od pre deceniju, kao i garancije koje više ne važe. Sve ostalo što vam je potrebno složite u kutije i fascikle jer će tako dom delovati urednije.

Spavaća soba – U svakom od nas čuči hrčak koji voli da sakuplja stvari

Naročito ga je teško obuzdati kad je garderoba u pitanju. Ali, tu treba da budete surovi prema sebi i da iz ormara izbacite sve što ne nosite. Isto važi za nakit, jastuke, staru posteljinu, višak ofingera, sveće koje ste kupili kako bi organizovali romantične večeri, ali ste ih upalili samo jednom. 

Kupatilo

Šminka kojoj je istekao rok trajanja, veš koji ste poslednji put obukli pre 10 godina, stari peškiri ne treba da zauzimaju dragoceni prostor u kupatilu.